Τσάβι για Φλικ: «Δεν είναι εύκολο να είσαι στη Μπαρτσελόνα»

Αποτίμηση της παρουσίας του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα έκανε ο Τσάβι.

Τσάβι για Φλικ: «Δεν είναι εύκολο να είσαι στη Μπαρτσελόνα»

Την τελευταία του εμφάνιση έκανε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα ο Τσάβι που εκανε αποτίμηση της παρουσίας του στον πάγκο των «μπλαουγκράνα», ενώ προειδοποίησε τον διάδοχό του, Χάνσι Φλικ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Απελευθέρωση, όχι, γιατί θέλαμε να συνεχίσουμε. Αυτές είναι αποφάσεις του συλλόγου, τις οποίες σεβαστήκαμε. Αλλά πιστεύαμε ότι δεν είχε τελειώσει. Ήταν ένα αντιφατικό συναίσθημα, δεν κερδίσαμε τίτλους, αλλά ήμασταν σε καλό δρόμο. Αλλά έτσι είναι, το ποδόσφαιρο έχει αυτά τα πράγματα. Οι προπονητές παίρνουν αποφάσεις. Είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που κάναμε: δύο τίτλοι σε μια πολύ αντίξοη κατάσταση. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Είμαι ένας Cule. Η αντίδραση των παικτών ήταν θαυμάσια».

Για την αποχώρησή του από τον σύλλογο: «Δεν είναι δική μου ευθύνη να πω τους λόγους. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να το αποδεχθώ και τίποτα περισσότερο. Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Ο σύλλογος είναι πάνω από όλους.

Έχω την αίσθηση ότι όλα όσα έχω κάνει έχουν προκαλέσει σεισμό. Με έχουν βάλει στο στόχαστρο, σε γενικές γραμμές. Δεν μπόρεσα να δουλέψω με ηρεμία και ψυχραιμία. Εμείς θέλαμε να δουλέψουμε. Αυτή είναι η ζωή ενός προπονητή. Είναι κρίμα».