Κύπελλο Αγγλίας: Το πήρε η Γιουνάιτεντ (2-1 τη Σίτι), βγήκε και Ευρώπη!

Κυπελλούχος Αγγλίας για 13η φορά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 2-1 την Σίτι στον τελικό του Γουέμπλεϊ. Βγήκε και Ευρώπη στη νέα σεζόν με σκόρερ τους Γκαρνάτσο, Μέινου. Μείωσε ο Ντοκού. 

Κύπελλο Αγγλίας: Το πήρε η Γιουνάιτεντ (2-1 τη Σίτι), βγήκε και Ευρώπη!

Η Βαριά φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε στον τελικό του Γουέμπλεϊ και οι «κόκκινοι διάβολοι» με το 2-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισαν το 13ο Κύπελλο Αγγλίας. Με σούπερ εμφάνιση στο πρώτο μέρος και δυναμική άμυνα σε όλο το παιχνίδι, οι παίκτες του Έρικ Τεν Χαγκ πήραν το τρόπαιο αλλά και το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν στο Europa League (μένει εκτός η Νιούκαστλ, πάει Conference η Τσέλσι), ενώ η Σίτι δεν μπόρεσε να κάνει το δεύτερο σερί νταμπλ και να γράψει ιστορία.

Η Σίτι μπήκε στο γήπεδο για να κυριαρχήσει, αλλά από νωρίς φάνηκε ότι η Γιουνάιτεντ ήταν καλά προετοιμασμένη. Έκλεισε όλους τους χώρους και είχε σχεδιάσει αντεπιθέσεις-φωτιά. Η άμυνα του Γκουαρντιόλα ήταν για γέλια και για κλάματα, κάτι που αξιοποίησε ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο στο 30' μετά από σοβαρό λάθος από Ορτέγκα και Γκβάρντιολ. Στο 38' ο Ράσφορντ έβαλε γκολ που δεν μέτρησε για οφσάιντ, αλλά ο Ρόμπι Μέινου στο 39' έκανε με πλασέ το 2-0 μετά από ωραία επίθεση και ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες.

Άλλαξε τακτική ο Πεπ στο δεύτερο μέρος, με τρεις στόπερ και τον Ντε Μπρόινε πίσω από τον Χάαλαντ, ενώ στο 55' ο Χάαλαντ είχε απευθείας σουτ στο δοκάρι από γύρισμα του Ντοκού. Κι αμέσως μετά έγινε 3-5-3 το σχήμα, με τον Άλβαρες αντί του κακού Ντε Μπρόινε. Στο 59' ο Ονάνα έκανε τρομερή απόκρουση σε σουτ του Γουόκερ και στο 64' ο Άλβαρες αστόχησε από σούπερ θέση.

Η Γιουνάιτεντ κατάφερε να ανεβάσει μέτρα στο παιχνίδι της και να μη δέχεται τόσο μαζικές επιθέσεις. Ο Ονάνα στο 77' απέκρουσε πάλι το σουτ του Γουόκερ, αλλά στο 87' δεν εκτίμησε σωστά το σουτ του Ντοκού στη γωνία και δέχτηκε το γκολ (2-1)

Η Σίτι προσπάθησε, δεν είχε όμως άλλη μεγάλη ευκαιρία και η Γιουνάιτεντ πανηγύρισε το τρόπαιο!

Διαιτητής ο Άντριου Μάτλεϊ: Κίτρινες: 45' Μέινου, 96' Άλβαρες

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Γουόκερ, Στόουνς, Ακέ(46' Ακάντζι), Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβατσιτς (46' Ντοκού), Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (57' Άλβαρες), Φόντεν, Χάαλαντ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ονάνα, Ντάλοτ, Βαράν, Μαρτίνες (73' Έβανς), Ουάν-Μπισάκα, ΜακΤόμινεϊ (90'+2'Λίντελοφ), Άμραμπατ, Γκαρνάτσο (90+2' Μάουντ), Φερνάντες, Μέινου, Ράσφορντ (74' Χόιλουντ)