Δεν «το έχει» με τους «τελικούς» ο Ιγκουαϊν...

Ο “Πιπίτα” σ’ ένα ακόμη μεγάλο ματς αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Δεν «το έχει» με τους «τελικούς» ο Ιγκουαϊν...

«Ένας προφήτης, μα τι προφήτης»! Ο τίτλος της ταινίας των «Μόντι Πάϊθονς» ταιριάζει...γάντι στον Τζενάρο Γκατούζο που, παραμονή του αγώνα με την Γιουβέντους, συνιστούσε ηρεμία στον Γκονσάλο Ιγκουαίν: «Ο τρόπος που βιώνει το παιχνίδι και δεδομένου του χαρακτήρα του, πρέπει να είναι ήρεμος. Χρειάζεται καθαρό μυαλό...»

Ούτε...κρυστάλλινη σφαίρα να’χε ο προπονητής της Μίλαν, που στις ποδοσφαιρικές του ημέρες δεν διακρινόταν για την ηρεμία του εντός γηπέδου. Γνωρίζοντας την ψυχοσύνθεση του, μπορούσε να καταλάβει την κατάσταση του Αργεντινού, που δεν άκουσε, δεν διάβασε, ή...προσπέρασε τις νουθεσίες του τεχνικού του και την Κυριακή φόρεσε το «μανδύα» του μοιραίου...

Αρχικά, πήρε την μπάλα, από τα πόδια του Κέσιε, στήνοντας την στην άσπρη βούλα, μετά τον καταλογισμό της «εσχάτης των ποινών», για χέρι του Μπενάτια.

Παρότι δεν είναι πρώτος στην ιεραρχία των εκτελεστών των πέναλτι όπως παραδέχθηκε ο Γκατούζο («Εκτελεστές είναι οι Τσαλχάνογλου, Κεσιέ, Ιγκουαϊν και Ροντρίγκες»).

Παρότι αντίπαλος γκολκίπερ ήταν ο Στσέζνι, συμπαίκτης του, πέρσι, στη Γιουβέντους.

Παρότι είχε 5 χαμένα πέναλτι, στα 17 εκτελεσμένα, στο Καμπιονάτο, ενώ ο Κεσιέ ένα στα 6...

Σ’ ένα κόσμο –τον ποδοσφαιρικό– με υπερμεγέθη «ΕΓΩ», που προσπαθούν να επιβληθούν, ήταν αδύνατο για τον «Πιπίτα» να κάνει πίσω.
Άλλωστε αυτή δεν ήταν, απλά, μια «partitissima», όπως για τους υπόλοιπους. Ήταν ο δικός του «τελικός».

Όπου θ’ αποδείκνυε ότι η Γιουβέντους λάθεψε, στέλνοντας τον δανεικό στην Μίλαν, αφού πήρε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, κάνοντας τον, εκείνον, πιο ακριβοπληρωμένη μεταγραφή στην Ιταλία.

Τα υπόλοιπα, γνωστά: Ο Στσέζνι, βοηθούντος του δοκαριού, απέκρουσε κι ο Ιγκουαϊν ολοκλήρωσε, μια «μαύρη» βραδιά, μ’ αποβολή (83’). Όταν «κιτρινίστηκε», δις, με διαφορά δευτερολέπτων, για φάουλ στον Μπενάτια και διαμαρτυρίες στο διαιτητή Ματσολένι.

Όλα αυτά, λίγα δεύτερα αφότου ο (πρώην συμπαίκτης του στην Ρεάλ Μαδρίτης) Κριστιάνο Ρονάλντο είχε διαμορφώσει το 0-2.

Ο «τελικός» τον βρήκε ηττημένο κατά κράτος....

Να ζητά συγνώμη από προπονητή, φιλάθλους, να δηλώνει ότι δεν είναι «ρομπότ», ότι ο Στσέζνι κινήθηκε πριν ο ίδιος σουτάρει, υποσχόμενος ότι δεν θα ξανασυμβεί.

Μοιραίος με Αργεντινή και Νάπολι

Τι ακριβώς δεν θα ξανασυμβεί, πάντως, δεν διευκρίνισε.
Η έκρηξη του, ή να αποτύχει; Γιατί, αμφότερα, μοιάζουν δύσκολα βάσει του βιογραφικού του...

Το 2014 ο, γεννημένος στην Μπρεστ, της Γαλλίας, αλλά έχοντας μάθει τα ποδοσφαιρικά βασικά στη Ρίβερ Πλέϊτ, Αργεντινός, στον τελικό του Μουντιάλ, στο «Μαρακανά», έχασε την πιο κραυγαλέα ευκαιρία, αστοχώντας σε τετ α τετ με τον Νόϊερ κι η «κούπα» πήγε στο Βερολίνο.

Την επόμενη χρονιά, στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, αστοχεί, απελπιστικά, στη διαδικάσια των πέναλτι και το τρόπαιο καταλήγει στην Χιλή, πρώτη φορά στα χρονικά. Λίγο νωρίτερα, στο ματς, είχε απωλέσει μια, ακόμη, ευκαιρία, μετά από συρτή σέντρα του Λαβέτσι.

Η ταμπέλα του...χασογκόλη, σε μεγάλα ματς, διατηρήθηκε και το 2016, μετά τον τελικό του Κόπα Αμέρικα Σεντενάριο (πάλι κόντρα στην Χιλή), όταν πάλι δεν αξιοποιήσε τετ α τετ. Όχι, πέναλτι δεν εκτέλεσε....

Το είχε κάνει, αστοχώντας, όμως, τον Μάη του 2015, ως παίκτης της Νάπολι, στο, ουσιαστικά, μπαράζ εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ, με την Λάτσιο, να κερδίζει (4-2) στην τελευταία αγωνιστική του Καμπιονάτο. Οξύμωρο; Είχε πετύχει τα δύο γκολ της ομάδας του...

11 μήνες αργότερα, στο Ούντινε, ο πρώτος σκόρερ του Καμπιονάτο βρήκε δίχτυα, αλλά αποβλήθηκε γιατί απώθησε τον ρέφερι Ιράτι κι η Νάπολι έχασε όχι μόνο το ματς (3-1) αλλά και τον τίτλο. Αποχώρησε σχεδόν κλαίγοντας. Όπως την περασμένη Κυριακή...

Παρά ταύτα, λίγους μήνες μετά μεταγράφηκε στην Γιουβέντους με ρεκόρ, για τα δεδομένα του κάλτσιο (95 εκ. ευρώ). Παρότι κόντρα στους Ναπολιτάνους σκόραρε πεντάκις σε 2 χρόνια, μετά από 40 γκολ σε 73 ματς πρωταθλήματος (και 55 σε 105 συνολικά) η Γιούβε άφησε τον 31χρονο να πάει στο Μιλάνο, ποντάροντας στον «CR7».
Ο Ιγκουαϊν παραλίγο να χάσει το Κυριακάτικο ματς λόγω κλωτσιάς στο Ούντινε. Με την Μπέτις, στην Σεβίλλη, δεν έπαιξε, προσπαθώντας να προλάβει την «πρώην»....

Xειρότερο από την απογοήτευση για την ήττα και την τραγική του παρουσία ήταν ο οίκτος των πρώην συμπαικτών του: Ο Μπλεζ Ματουιντί τον φίλησε στο κεφάλι, για παρηγοριά, αποχωρώντας, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο προσπαθούσε να τον δικαιολογήσει μετά το τέλος του αγώνα («Του είπα να ηρεμήσει αφού κινδύνευε με βαρύτερη τιμωρία. Δεν έκανε κάτι τρομερό. Ήταν εκνευρισμένος λόγω της ήττας. Ελπίζω να μην τιμωρηθεί αυστηρά»)...