Η «κατάρα» των τραυματισμών του Γουέλμπεκ

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο 27χρονος Άγγλος επιθετικός, τα οποία έβαλαν «φρένο» στην ανοδική ποδοσφαιρική του πορεία

Η «κατάρα» των τραυματισμών του Γουέλμπεκ

Στο ξεκίνημα της ποδοσφαιρικής του καριέρας ο Ντάνι Γουέλμπεκ θεωρήθηκε ως ένα από τα ανερχόμενα μεγάλα ταλέντα του αγγλικού ποδοσφαίρου. «Προϊόν» των ακαδημιών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε το «χρίσμα» από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα των «κόκκινων διαβόλων» και η ικανότητά του στο σκοράρισμα πολύ γρήγορα τον καθιέρωσε στο άθλημα. Επτά χρόνια έπειτα από το ντεμπούτο του στη Γιουνάιτεντ, κατά τα οποία μεσολάβησε και η μεταγραφή του στην Άρσεναλ το 2014, ο Άγγλος φορ δεν κατάφερε ακόμα να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Σημαντικό κεφάλαιο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξαν τα συνεχή προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε, που έβαλαν «φρένο» στην ανοδική του πορεία. Την περασμένη εβδομάδα ο 28χρονος φορ υπέστη νέο τραυματισμό, αυτή τη φορά κάταγμα στον αστράγαλο, και οι εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου των Λονδρέζων για το διάστημα της απουσίας του από τη δράση κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές ήταν. Πέρασε τις «πύλες» του χειρουργείου και πλέον αναμένεται να χάσει το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα τραυματισμών ουδέποτε τον άφησαν σε ησυχία…

Το πρώτο μεγάλο «χτύπημα» για τον παίκτη ήρθε το Μάη του 2015, όταν τραυματίστηκε στην επιγονατίδα και χρειάστηκε να μείνει περίπου τέσσερις μήνες εκτός δράσης, χάνοντας παράλληλα και τα 11 πρώτα παιχνίδια της Άρσεναλ εκείνη την περίοδο. Όπως αποδείχτηκε, όμως, υπήρχε και συνέχεια, αφού ακολούθως χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση τον Σεπτέμβρη του ιδίου έτους στο γόνατο, που τον κράτησε μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους για άλλους πέντε μήνες.

«Ξεκίνησα να αναπτύσσομαι αργά. Είχα μία ασθένεια στα γόνατά μου, με την οποία τα κόκαλά μου αναπτύσσονταν πιο γρήγορα από τους μυς μου κι αυτό μου δημιουργούσε προβλήματα. Η αγωνία ήταν μεγάλη κάθε φορά που έπαιζα ποδόσφαιρο. Κοιτάζοντας το παρελθόν, όλο αυτό με βοήθησε να βελτιωθώ ως άνθρωπος, καθώς έπρεπε να μάθω το παιχνίδι από διαφορετική οπτική», έλεγε εκείνη την περίοδο ο Άγγλος επιθετικός.

Όταν το κακό «τρίτωσε»…

Η «κατάρα» των τραυματισμών, βέβαια, δεν έλεγε να τον… εγκαταλείψει. Αν και επέστρεψε στη δράση τον Φλεβάρη του 2016, μόλις τρεις μήνες αργότερα αντιμετώπισε πρόβλημα στον χόνδρο του ποδιού του και το κακό… τρίτωσε για τα καλά! Τα αποτελέσματα των ιατρικών του εξετάσεων τον «βύθισαν» ακόμα περισσότερο στην απογοήτευση, καθώς η επιστροφή του ορίστηκε για την Πρωτοχρονιά του 2017.

Έκτοτε ο Γουέλμπεκ προσπαθεί να βρει και πάλι τα «πατήματά» του και την στενή του επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Όπως αποδείχτηκε, όμως, το ιατρικό του ιστορικό έμελλε να έχει αρκετές ακόμα σελίδες. Την περσινή αγωνιστική περίοδο ένας τραυματισμός του στο ισχίο τον κράτησε εκτός μάχης για έναν μήνα και πάνω που ξεπέρασε και αυτό το εμπόδιο, η ατυχία του χτύπησε εκ νέου την… πόρτα, με το πρόβλημα στη βουβωνική χώρα.

Το κερασάκι στην… τούρτα ήρθε τελικά την εφετινή περίοδο με τον σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο την περασμένη εβδομάδα στο παιχνίδι της Άρσεναλ με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Όπως προαναφέραμε, οι εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου κάνουν λόγο για απουσία του παίκτη ως το φινάλε της σεζόν.

Αν θα είναι και το τελευταίο μεγάλο «χτύπημα» στην καριέρα του παίκτη θα φανεί στη συνέχεια, όπως επίσης το μέλλον θα είναι αυτό που θα δείξει και το αν θα καταφέρει τελικά ο Άγγλος επιθετικός να εκπληρώσει τα όνειρα που έκανε στα πρώτα του ποδοσφαιρικά «βήματα»…