Στους πλουσιότερους επιχειρηματίες του Νότιγχαμ ο Μαρινάκης

Ύμνοι από τους Άγγλους για τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός και εκτενή αναφορά στα σχέδια του με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Στους πλουσιότερους επιχειρηματίες του Νότιγχαμ ο Μαρινάκης

H ιστοσελίδα nottinghampost.com φιλοξενεί ένα μεγάλο θέμα με τους πλουσιότερους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο Νότιγχαμ. Στο νούμερο «4» της σχετικής λίστας συναντάει κανείς το όνομα του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξόδεψε 25 εκατομμύρια λίρες για να ενισχύει στη Νότιγχαμ Φόρεστ και ότι ο μεγάλος του στόχος είναι να δει την ομάδα ξανά στα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου. «Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και έχει συνηθίσει στην επιτυχία. Έχει δώσει το χρίσμα στον Άιτορ Καράνκα και τον πιστεύει πολύ», αναφέρει το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια επισημαίνει ότι η συμφωνία τον Μάιο του περασμένου έτους για την αγορά της Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών. Ένας από τους κορυφαίους δικηγόρους, ο Νίκολας Ράνταλ εγκαταστάθηκε ως πρόεδρος στην ομάδα. «Η Νότιγχαμ επανήλθε στα κέρδη, δηλώνοντας κέρδη ύψους 32,1 εκατομμυρίων λιρών. Επίσης σβήστηκαν χρέη ύψους 40,4 εκατομμυρίων ευρώ», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια το ίδιο δημοσίευμα στέκεται στις επιτυχίες του Ολυμπιακού με τα 44 πρωταθλήματα και τονίζει πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει η Νότιγχαμ Φόρεστ να ζήσει ημέρες δόξας. Υπογραμμίζει ότι επιτυχίες έχει και εκτός ποδοσφαίρου, αφού είναι πρόεδρος της Capital Maritime and Trading Corporation και κύριος μέτοχος της Capital Partners, αλλά και ιδιοκτήτης της Alter Ego Media, ενώ είναι και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Πειραιά.

Γίνεται αναφορά στις στενές του σχέσεις με την Αγγλία και στο γεγονός πως έχει ζήσει ως έφηβος στο Γουότφορντ, ενώ φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στις διεθνείς σχέσεις και πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων, ενώ γίνεται αναφορά πως έχει σπίτι τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Αθήνα. Επιπλέον οι Άγγλοι στέκονται στη συνεργασία του με τη Unicef, αλλά και στο 1 εκατ. ευρώ που πρόσφερε το περασμένο καλοκαίρι στους πυροπαθείς του Μάτι.