Ισπανία: Ο Ντελ Μπόσκε πρόεδρος της επιτροπής εποπτείας της Ομοσπονδίας

Τη θέση του προέδρου της επιτροπής εποπτείας της ισπανικής Ομοσπονδίας ανέλαβε ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε.

Ισπανία: Ο Ντελ Μπόσκε πρόεδρος της επιτροπής εποπτείας της Ομοσπονδίας

Στο πρόσωπο του Βιθέντε ντελ Μπόσκε βρήκε η ισπανική κυβέρνηση τον κατάλληλο άνθρωπο για να αναλάβει επικεφαλής της νέας επιτροπής που εποπτεύει την Ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας (RFEF). Η Πιλάρ Αλέγρια, που είναι κυβερνητική εκπρόσωπος και υπουργός Παιδείας, Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αθλητισμού, ανέφερε για το σχετικό θέμα:

«Την περασμένη εβδομάδα δημιουργήσαμε την Επιτροπή Εποπτείας, της «RFEF». Ένα όργανο κηδεμονίας και εποπτείας της «RFEF» που έχει τρεις στόχους. Πρώτον, να εκπροσωπήσει το ισπανικό ποδόσφαιρο, δεύτερον, να διασφαλίσει τη διαφάνεια και την καλή απόδοση της επόμενης εκλογικής διαδικασίας που η ομοσπονδία πρέπει να βιώσει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τρίτον, να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις που έχει μπροστά της το ισπανικό ποδόσφαιρο: το Euro Cup, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030. Εκείνος που θα διατελέσει πρόεδρος αυτής της επιτροπής είναι ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε.

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε θα είναι το πρόσωπο, η εκπροσώπηση του ισπανικού ποδοσφαίρου. Θα τον δούμε στον τελικό του Champions League, κατά τη διάρκεια του Euro και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκπροσωπεί το καλύτερο του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, είναι ο πρωταθλητής μας στον κόσμο, στην Ευρώπη και είναι ένας άνθρωπος που τον αγαπούν και τον σέβονται όλος ο χώρος του ποδοσφαίρου, οι παίκτες, οι προπονητές και οι πολίτες γενικότερα».