Συλαϊδόπουλος: «Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, δώσαμε μία παράσταση»

Ο τεχνικός της Κ19, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος μίλησε για τον θρίαμβο της ομάδας του με την κατάκτηση του Youth League.

Συλαϊδόπουλος: «Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, δώσαμε μία παράσταση»

Εμφανώς συγκινημένος ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος μίλησε για την τεράστια επιτυχία της Κ19 του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ Νέων.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις πρώτες του σκέψεις: «Πρωταθλητές Ευρώπης. Δύο λέξεις. Δεν ξέρω αν μπορούμε να κατανοήσουμε τι ακριβώς έχουμε κάνει. Είμαστε πρωταθlητές Ευρώπης. Είμαστε δέκα εκατομμύρια Έλληνες. Μόνο 20 μπορούν να πουν ότι είναι πρωταθλητές Ευρώπης, τα παιδιά του Γιούρο 2004. Σε συλλογικό επίπεδο είμαστε εμείς. Αποδείξαμε ότι υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο, μεθοδική δουλειά και αυτό που πολλές φορές ως χώρα το υποβαθμίζουμε. Ανήκουμε σε αυτό το επίπεδο. Θα πρέπει να το πιστέψουμε και να δώσουμε περισσότερα πράγματα και ειδικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας είναι αυτό η απαρχή για να πιστέψουν οι Έλληνες στους Έλληνες.

Για το πού το αφιερώνει: «Αρχικά το αφιερώνω στα παιδιά. Ένα εκπληκτικό γκρουπ, μια ομάδα με πολύ δυνατό χαρακτήρα, μια ομάδα που ξέρει τι θέλει να κάνει στο γήπεδο. Είμαστε πολύ δεμένοι και αυτό φαίνεται. Στον οργανισμό, στον πρόεδρο, έχει επενδύσει χρόνο και χρήμα. Το αφιερώνουμε στους φίλαθλους και στην οικογένειά μου που έχω κάνει τεράστιες θυσίες για να είμαι εδώ. Τους αγαπώ πολύ.

Για το τι είπε στους παίκτες στο ημίχρονο: «Αυτό που είπα από την αρχή. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Μετά απομένουν 45 λεπτά και δεν έχεις άλλον χρόνο. Αυτή είναι η μαγεία. Αυτό ειπα στο ημίχρονο: Υπάρχουν άλλα 45 λεπτά και δεν γυρίζουμε πίσω τον χρόνο και ότι αφού είμαστε καλύτεροι, θα πρέπει να πάρουμε το κύπελλο».

Για την γκολάρα του Μπακούλα: «Το τρίτο τέρμα ήταν το κερασάκι σε όλη αυτή την παράσταση. Ηταν μία παράσταση και όποιος μπορεί να αναλύσει το παιχνίδι θα δει τακτικά ζητούμενα. Ήμασταν εξαιρετικοί σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Πέρα από τον χαρακτήρα και της προσωπικότητας, ξέρουν τι θα κάνουν. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο το στφ, τους ευχαριστώ και τους αγαπώ. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι μαζί μου και είναι μία δικαίωση. Μετά το ματς με τη Λέτσε είχα πει στα παιδιά ότι μπορούμε να φτάσουμε πολύ μακριά. Εβλεπα σε αυτό το γκρουπ κάτι που ήταν ορατό, αλλά η πίστη μας οδήγησε εδώ».

Για την ανδρική ομάδα: «Έχει βρει τον δρόμο της. Είμαστε η μοναδική ομάδα που βρισκόμαστε σε ημιτελικό Ευρώπης. Θα ήθελα να ζήσω κι άλλον τελικό Ευρώπης. Θα είναι κάτι εξαιρετικό και μαγικό. Για την Εθνική δεν είμαι ο κατάλληλος να μιλήσω, αλλά υπάρχει μία γενιά ποδοσφαιριστών που δικαιούταν να βρίσκεται στη Γερμανία».