Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 3-2: Όπως και στον πρώτο γύρο μ' ανατροπή και Μπέλινγχαμ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης εκτόξευσε τη διαφορά στους 11 πόντους ξανανικώντας (3-2) μ' ανατροπή την Μπαρτσελόνα (που προηγήθηκε δις)  και νικητήριο γκολ του Μπέλινγχαμ! Φωνάζουν για μη καταλογισμό γκολ οι Καταλανοί 

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 3-2: Όπως και στον πρώτο γύρο μ' ανατροπή και Μπέλινγχαμ!

Το 35ο πρωτάθλημα της Ρεάλ Μαδρίτης είναι πλέον θέμα χρόνου μετά τη δεύτερη νίκη της επί της Μπαρτσελόνα σε Clasicο του φετινού πρωταθλήματος.

Με το ίδιο σενάριο και τον ίδιο «κριτή»: μ' ανατροπή και τον Τζουντ Μπέλινγχαμ.

Ο Άγγλος που στον πρώτο γύρο είχε πέτυχει και τα δύο γκολ του 1-2 χθες σκόραρε το νικητήριο στο 3-2 όπου η ομάδα του βρέθηκε να χάνει δις.

Έτσι η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 11 πόντους!

H oμάδα του Τσάβι προηγήθηκε (6') με κεφαλιά του Κρίστενσεν μετά από κόρνερ του Ραφίνια στο δεύτερο δοκάρι, όπου νίκησε τον Κρόος κι εκμεταλλεύθηκε τη λάθος έξοδο του Λούνιν.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν στην ισοφάριση σχετικά γρήγορα (18') με πέναλτι του Βινίσιους που κέρδισε ο Λούκας Βάσκες από τον Κουμπαρσί.

Στο ημίωρο με απόφαση του VAR θεωρήθηκε ότι η μπάλα δεν πέρασε όλη τη γραμμή σε προβολή του Γιαμάλ μετά από σέντρα του Ραφίνια κι απόκρουση του Λούνιν (παρά τις διαμαρτυρίες των «μπλαουγκράνα»), ενώ και εκείνες για πέναλτι σε ανατροπή του Γιαμάλ από τον Καμαμβινγκά αλλά και του Φερμίν από τον Ρίντιγκερ πήγαν στο ..βρόντο.

Η Μπαρτσελόνα παρότι έχασε με τραυματισμούς τους Ντε Γιονγκ και Κρίστενσεν ανέκτησε το προβάδισμα με τον νεοεισελθόντα Φερμίν μετά από σέντρα του Γιαμάλ που δεν έλεγξε ο Λούνιν (69')

Ωστόσο η απάντηση ήταν αμεσότερη (73') ο Λουκάς Βάσκεθ ξέφυγε από τον Κανσέλο και σε γύρισμα του Βινίσιους ξαναισοφάρισε.

Ως το φινάλε Φερμίν και Βινίσιους είχαν ευκαιρίες για το τρίτο γκολ αλλά το πέτυχε, στο «δεύτερο δοκάρι» ο Μπέλινγχαμ στο 91' από σέντρα του Βάσκεθ (και προσποίηση του Χοσέλου)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Aντσελότι): Λούνιν, Βάσκεθ, Τσουαμενί, Ρίντιγκερ, Καμαβινγκά (71' Φραν Γκαρθία), Βαλβέρδε, Μόντριτς, Κρόος (72' Μπραχίμ Ντίαθ), Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο (74' Μιλιτάο), Βινίσιους (82' Χοσέλου)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Tσάβι): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί, Κανσέλο, Γκιουντογκάν, Κρίστενσεν (46' λ.τρ. Φερμίν), Ντε Γιονγκ (λ.τρ. 45+7' Πέδρι), Γιαμάλ, Λεβαντόβσκι (64' Φέραν Τόρες), Ραφίνια (64' Ζοάο Φέλιξ)

Το προφίλ της της 32ης αγωνιστικής:

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Γρανάδα 1-1

ΣΑΒΒΑΤΟ (20/4)

Θέλτα - Λας Πάλμας4-1
Ράγιο Βαγεκάνο – Οσασούνα 2-1
Βαλένθια – Μπέτις 1-2
Ζιρόνα – Κάντιθ 4-1

ΚΥΡΙΑΚΗ (21/4)

Χετάφε - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-1
(19' Όσκαρ Ροντρίγκεθ - 13΄Μπαρενετσέα)
Αλμερία - Βιγιαρεάλ 1-2
(30' Λοσάνο - 25' Ακομάτς, 90+2' Σόρλοθ)
Αλαβές - Ατλέτικο Μαδρίτης
(15' Μπεναβίντες, 90+2' Ριόχα)
Ρεάλ Mαδρίτης - Μπαρτσελόνα 3-2
(18' πεν. Βινίσιους, 73' Βάσκεθ, 90+1' Μπέλινγχαμ - 6' Κρίστενσεν, 69' Φερμίν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ