Κόβεντρι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3 (2-4 πεν.): Έπαιξε με τη φωτιά αλλά... δεν κάηκε και προκρίθηκε

Στον τελικό του FA Cup προκρίθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νικώντας με 4-2 (3-3 κ.δ.) την Κόβεντρι στα πέναλτι με την ομάδα της Championship να επιστρέφει από το 3-0 στο 58' με πέναλτι στις καθυστερήσεις. 

Κόβεντρι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3 (2-4 πεν.): Έπαιξε με τη φωτιά αλλά... δεν κάηκε και προκρίθηκε

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ξεκίνησαν ιδανικά στο «Γουέμπλεϊ» και προηγήθηκαν με τον Σκοτ Μακ Τόμινεϊ στο 23’ και έβαλαν στέρεα θεμέλια νίκης με τον Χάρι Μαγκουάϊρ στο 45’+1’. Όταν δε ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε το 3-0 στο 58’ μάλλον άπαντες στην Γιουνάιτεντ σκέφτονταν τον τελικό.

Η Κόβεντρι όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ο Σιμς έβαλε την ομάδα της Championship ξανά «στο κόλπο» στο 71’ και στο 79’ ο Ο’ Χέιρ έβαλε «φωτιά» στον ημιτελικό. Το… ταξίδι από την κόλαση στον παράδεισο για την Κόβεντρι ολοκληρώθηκε στο 90’+5’ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ράιτ.

Μάλιστα, η Κόβεντρι φάνηκε να «σκοτώνει» την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Τορπ στο 120’ όμως έπειτα από παρέμβαση του VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ σε μια πολύ οριακή φάση.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα πέναλτι και ο Κασεμίρο είδε τον Κόλινς να αποκρούει το πρώτο πέναλτι. Ο Ονάνα όμως με τη σειρά του έπιασε το πέναλτι του Ο' Χέιρ στην τρίτη προσπάθεια της Κόβεντρι. Ο Σιφ έχασε και το επόμενο πέναλτι, ο Χόιλουντ ευστόχησε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκρίθηκε για 22η φορά στον τελικό του FA Cup.

Το προφίλ του Κυπέλλου Αγγλίας

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (20/4)
Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 1-0
(84’ Μπερνάρντο Σίλβα)

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Κόβεντρι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3 (2-4 πεν.)

(71’ Σιμς, 79’ Ο’ Χέιρ, 90’+5’ Ράιτ – 23’ Μακ Τόμινεϊ, 45’+1’ Μαγκουάιρ, 58’ Φερνάντες)

ΤΕΛΙΚΟΣ
25/5: Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ