Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 1-0: Στον τελικό του Κυπέλλου οι «πολίτες»

Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε 1-0 την Τσέλσι στο «Γουέμπλεϊ» με γκολ του Μπερνάντο Σίλβα (84') και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Την Κυριακή (21/4) ο άλλος ημιτελικός, Κόβεντρι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 1-0: Στον τελικό του Κυπέλλου οι «πολίτες»

Στον δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε η Μάντσεστερ Σίτι λίγες μόλις ημέρες μετά την ήττα της από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα πέναλτι, που σήμανε και αποκλεισμό της από το Champions League. Οι «πολίτες» κέρδισαν 1-0 την Τσέλσι στο «Γουέμπλεϊ» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας και προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν πλέον στις 25 Μαΐου το νικητή του ζευγαριού Κόβεντρι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με έπαθλο το τρόπαιο της γηραιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Για την ιστορία, ο περσινός τελικός ήταν ανάμεσα στις δύο συμπολίτισσες του Μάντσεστερ, Σίτι και Γιουνάιτεντ, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να επικρατεί 2-1 και να παίρνει τον τίτλο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι που σημερινού ημιτελικού, τόσο κατά τη διάρκεια του πρώτου όσο και του δευτέρου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες φλέρταραν με την επίτευξη ενός τέρματος. Οι «γαλάζιοι» ωστόσο ήταν αυτοί που κατάφεραν τελικά να βρουν τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα στο 84’ χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Μπερνάρντο Σίλβα.

Στα εναπομείναντα λεπτά της συνάντησης η Τσέλσι προσπάθησε να απαντήσει για να αποσοβήσει τον αποκλεισμό, ωστόσο η Σίτι διασφάλισε το υπέρ της σκορ και το σφύριγμα του διαιτητή για τη λήξη την βρήκε να πανηγυρίζει έξαλλα την παρουσία της σε έναν ακόμα τελικό Κυπέλλου.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Μάντσεστερ Σίτι έχει πανηγυρίσει επτά φορές την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας (1903–04, 1933–34, 1955–56, 1968–69, 2010–11, 2018–19, 2022–23).

Το προφίλ του Κυπέλλου Αγγλίας
ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (20/4)
Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 1-0
(84’ Μπερνάρντο Σίλβα)

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
17.30: Κόβεντρι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΤΕΛΙΚΟΣ
25/5: Μάντσεστερ Σίτι - Κόβεντρι ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ