Κύπελλο Κύπρου: Buzzer beater για… Όσκαρ από Τάνκοβιτς και η Πάφος στον τελικό για πρώτη φορά!

Με γκολ του Τάνκοβιτς στις καθυστερήσεις η Πάφος απέκλεισε τον Απόλλωνα και πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου.

Κύπελλο Κύπρου: Buzzer beater για… Όσκαρ από Τάνκοβιτς και η Πάφος στον τελικό για πρώτη φορά!

Έγραψε ιστορία η Πάφος! Χάρη σε καταπληκτικό γκολ του Τάνκοβιτς στο 90+4΄, ισοφάρισε σε 1-1 τον Απόλλωνα στη ρεβάνς των ημιτελικών που διεξήχθη στο στάδιο «Alphamega» και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 2-1 στον πρώτο αγώνα, έκλεισε θέση για πρώτη φορά στον τελικό του κυπέλλου!

Ο Απόλλωνας είχε τη μεγάλη του στιγμή στην πρώτη φάση του ματς, όταν στο 4ο κι έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Μάρκες, ο Ίβουσιτς απέκρουσε το σουτ του με την μπάλα να χτυπά ακολούθως στο δοκάρι, ενώ η Πάφος «άγγιξε» το γκολ στο 23’ με τον Ζάιρο (μετά από τρομερή διαγώνια μπαλιά του Βαλακάρι) να φτάνει στο τετ-α-τετ με τον Λέουβενμπεργκ, ο οποίος του πήρε την μπουκιά από το στόμα. Στο 29’ ο Μάρκες απέτυχε για δεύτερη φορά να νικήσει τον πορτιέρο της Πάφου.

Το β΄ μέρος ξεκίνησε με ρυθμό πολύ χαμηλότερο και είναι ενδεικτικό πως στο πρώτο του μισό δεν καταγράφηκε η παραμικρή αξιόλογη φάση. Παρ’ όλα αυτά, αφότου στο 56΄ ο Απόλλωνας δεν πήρε το πέναλτι που ζήτησε για ανατροπή του Μαλεκκίδη από τον Ρους, πήρε άλλο στο 68ο λεπτό, όταν μετά από ανατροπή του Μάρκες από τον Ίβουσιτς, ο διαιτητής κλήθηκε στο on-field review κι ακολούθως σφύριξε την παράβαση, με τον Σαγάλ να ευστοχεί από τα 11 μέτρα δίνοντας το προβάδισμα στους κυανόλευκους κι ισοφαρίζοντας το συνολικό σκορ. Η Πάφος δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει, ο Απόλλωνας έψαξε περισσότερο το γκολ, όμως μια στιγμή μαγείας του Τάνκοβιτς στο 90+4΄ ήταν αρκετή για να στείλει στον τελικό την παφιακή ομάδα, με τον Σουηδό να σκοράρει με τηλεκατευθυνόμενο σουτ από τα 30 και πλέον μέτρα!

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπρεγκ, Σάντος (84΄ Φιλιώτης), Εκπολό, Σέλβικ, Γιούρτσεβιτς, Μαλεκκίδης, Χάμπος, Ντανίλο (87΄ Πέρετς), Νταρίκουα, Σαγάλ (84΄ Μπακενγκά), Μάρκες.

ΠΑΦΟΣ: Ίβουσιτς, Ρους, Κβίντα, Γκολντάρ, Μπότσκαϊ, Ντράγκομιρ, Πέπε (78΄ Κοντρέρας), Ναμ, Βαλακάρι (60΄ Τζάτζα), Τάνκοβιτς, Ζάιρο.

ΣΚΟΡΕΡ: 70΄ πεν. Σαγάλ / 90+4΄ Τάνκοβιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90+3΄ Χάμπος / 54΄ Βαλακάρι, 65΄ Μπότσκαϊ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Siebert Daniel Stanislaw

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος

VAR: Pfeifer Johann

AVAR: Εγγλέζου Νίκος

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

Πηγή: shootandgoal.com