Διαμαντάκος: «Σχολείο ο Ολυμπιακός»

Το fosonline.gr βρέθηκε στη Γερμανία και συνομίλησε με τον επιθετικό της Σανκτ Πάουλι και πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Δημήτρη Διαμαντάκο. 

Διαμαντάκος: «Σχολείο ο Ολυμπιακός»

«Ο κόσμος είναι ένα με εμάς, συνέχεια μας στηρίζει. Είναι αυτό που λέμε, μαζί χάνουμε, μαζί κερδίζουμε. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι δύσκολο να το συναντήσεις στα ελληνικά γήπεδα», είπε ο Διαμαντάκος για το «δέσιμο» της ομάδας με τον κόσμο.

«Εδώ οι οπαδοί της Σανκτ Πάουλι είναι φανατικοί οπότε εμείς στο τέλος κάθε ματς κάνουμε τον γύρο όλου του γηπέδου για να χαιρετήσουμε τον κόσμο. Σε άλλες ομάδες πάνε μόνο στα πέταλα που είναι οι φανατικοί», πρόσθεσε ο Έλληνας επιθετικός.

Είναι διαφορετικό να είσαι οπαδός της Ζανκτ Πάουλι! (vid)

Σε ερώτηση για το αν η Σανκτ Πάουλι έχει κάποια ιδιαιτερότητα, ο Δημήτρης Διαμαντάκος απάντησε:

«Νομίζω ότι η έδρα της ομάδας και η αύρα που βγάζει είναι ότι καλύτερο εδώ στη Γερμανία. Όταν παίζεις εδώ μέσα μπορείς να το καταλάβεις. Ο κόσμος σε σπρώχνει στη νίκη ακόμα κι όταν δεν παίζεις καλά».

Μια μοναδική εμπειρία: Στο γήπεδο με την Ζανκτ Πάουλι (vid)

Για τους στόχους της ομάδας:

«Στόχος είναι η άνοδος στη Μπουντεσλίγκα. Ζούνε όλοι κι αναπνέουν για το ντέρμπι με το Αμβούργο. Όλοι εδώ ζουν για αυτό το παιχνίδι. Όλοι μας έλεγαν από την πρώτη μέρα ότι αυτό το ματς είναι όλη η χρονιά. Το περιμένουν όλοι πως και πως».

Για το αν παρακολουθεί Ολυμπιακό και τι του έχει μείνει από το πέρασμά του από εκεί:

«Εννοείται. Αύριο είναι και το ντέρμπι. Όσο μπορώ παρακολουθώ. Έχω μόνο καλές αναμνήσεις για τον Ολυμπιακό. Έζησα πρωτόγνωρες εμπειρίες, έπαιξα δίπλα σε τεράστια ονόματα. Είναι τεράστιο σχολείο ο Ολυμπιακός. Μιλάω με αρκετούς παίκτες από την ομάδα και όταν θα βρεθώ στην Αθήνα θα τους δω κι από κοντά», είπε μεταξύ άλλων ο επιθετικός της Γερμανικής ομάδας.

Αποθέωση Διαμαντάκου από τους οπαδούς της Ζανκτ Πάουλι (vid)

Απολαύστε όλη τη συνέντευξή του: