Η Ευρώπη «κινείται» στον ρυθμό του "Der Klassiker"

Μπορεί η πλειονότητα του πλανήτη να περιμένει εναγωνίως το τελικό του Copa Libertadores, όμως στην Ευρώπη κυρίως, τα βλέμματα «πέφτουν» στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής στην Γερμανία ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Μπάγερν Μονάχου.

Η Ευρώπη «κινείται» στον ρυθμό του "Der Klassiker"

Έφτασε η στιγμή που η Ντόρτμουντ έχει την ευκαιρία να «μπει για τα καλά» στην υπόθεση τίτλου. Σήμερα στις 19:30, η Μπορούσια υποδέχεται στην Βεστφαλία την Μπάγερν Μονάχου του Νίκο Κόβατς. Οι γηπεδούχοι οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος με 24 βαθμούς σε 10 αγωνιστικές και βρίσκονται στην κορυφή έχοντας ένα μικρό "μαξιλαράκι ασφαλείας" τεσσάρων βαθμών από την δεύτερη και τρίτη της κατάταξης, Μπάγερν Μονάχου και Γκλάντμπαχ.

Είναι ένα ντέρμπι που έχει απήχηση σε κάθε γωνιά του πλανήτη αλλά κυρίως στην Ευρώπη. Συνολικά 119 φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες με τους Βαυαρούς να έχουν την παράδοση με το μέρος τους. Η Μπάγερν Μονάχου σε 119 αγώνες κόντρα στην Ντόρτμουντ έχει πάρει 56 νίκες και 33 ισοπαλίες, κάτι που δείχνει την υπεροχή την ομάδας του Μονάχου απέναντι σε αυτής της Βεστφαλίας. Οι μεγαλύτερες επικρατήσεις ανήκουν και πάλι στους σημερινούς φιλοξενούμενους καθώς το 1971 είχαν επικρατήσει με 11-1 επί της Ντόρτμουντ.

Στο πρόσφατο παρελθόν πάντως, η Μπάγερν έχει δείξει πολλές φορές πως εκείνη "κάνει" κουμάντο στην Γερμανία καθώς στα τελευταία 15 χρόνια έχει νικήσει 15 φορές σε 30 αναμετρήσεις κόντρα στην Ντόρτμουντ σε επίπεδο Bundesliga. Το αξιοσημείωτο είναι πως σε αυτές τις "μάχες" οι Βαυαροί έχουν πετύχει 64 τέρματα έναντι 33 της Ντόρτμουντ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι στο πλαίσιο της σημερινής 120ης αναμέτρησης μεταξύ Ντόρτμουντ και Μπάγερν, οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με μοναδική απώλεια τον Σμέλτσερ, ενώ ο Νίκο Κόβατς θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Τιάγκο Αλκάνταρα, Ρόμπεν, Τολισό και Κομάν.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ντόρτμουντ: (Λουσιάν Φαβρ) Μπούρκι, Χακίμι, Ζακάντου, Ακάντζι, Πίστσεκ, Ντιλέινι, Βίτελ, Σάντσο, Ρόις, Πούλισιτς, Αλκάθερ.

Μπάγερν Μονάχου: (Νίκο Κόβατς) Νόιερ, Αλάμπα, Χούμελς, Σούλε, Κίμιχ, Χάμες Ροντρίγκες, Χάβι Μαρτίνεζ, Μίλερ, Γκνάμπρι, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι.