Η μεγάλη βραδιά του Ερνέστο

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο και η Μαγιόρκα διεκδικούν το Κύπελλο Ισπανίας σε μία μεγάλη πρόκληση για τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η μεγάλη βραδιά του Ερνέστο

Αθλέτικ Μπιλμπάο και Μαγιόρκα παίζουν έναν τίτλο στις 23.00 στη Σεβίλλη διεκδικώντας το Κύπελλο Ισπανίας, ένα τρόπαιο που για τους Βάσκους θα είναι το πρώτο μετά από σαράντα χρόνια εφόσον τα καταφέρουν.

Κεντρικό πρόσωπο για την Αθλέτικ ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος ξέρει από κατακτήσεις Κυπέλλων αφού έχει πανηγυρίσει τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και ως τεχνικός της Μπαρτσελόνα.

Ο πολύπειρος προπονητής θέλει αυτό το τρόπαιο για να το προσθέσει στη συλλογή του, αλλά και για να οδηγήσει ξανά την ομάδα του στην κατάκτηση μιας κούπας μετά το 2015 όταν είχε πάρει το ισπανικό Σούπερ Καπ απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Σε διπλούς αγώνες τότε, με 4-0 και 1-1.

Μεγάλη δίψα φυσικά υπάρχει και στην πλευρά της Μαγιόρκα που έχει να φτάσει σε κατάκτηση Κυπέλλου από το 2003 (το μοναδικό στην ιστορία της) , ενώ έχει και άλλον ένα τίτλο, το ισπανικό Σούπερ Καπ, το 1999. Η ομάδα του Χαβιέρ Αγκίρε που έχει φυσικά πάντα το νου της στον άλλο μεγάλο φετινό στόχο της, δηλαδή την παραμονή στη La Liga, αλλά προς το παρόν αφήνει αυτή τη μάχη στην άκρη.