Οι πρώτες δηλώσεις του Ντάνι Άλβες μετά την καταβολή εγγύησης: «Η φυλακή δεν κάνει τον άνθρωπο...»

 

Την πρώτη του συνέντευξη στο «El Periodico» απ' όταν αποφυλακίστηκε, προσωρινά, μ' εγγύηση, παραχώρησε ο Ντάνι Άλβες, ο οποίος αναφέρθηκε στην παραμονή του πίσω από τα σίδερα και την πορεία της εκδίκασης της υπόθεσης βιασμού που του αποδίδεται.

Οι πρώτες δηλώσεις του Ντάνι Άλβες μετά την καταβολή εγγύησης: «Η φυλακή δεν κάνει τον άνθρωπο...»

Πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε ο Ντάνι Άλβες, απ' όταν αποφυλακίστηκε, με εγγύηση, στην ισπανική εφημερίδα «Εl Periodico»

Eκεί ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος αναφέρθηκε στην παραμονή του στην φυλακή αλλά και την πορεία της εκδίκασης της υπόθεσης του.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασμένος πρωτόδικα για βιασμό αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 1 εκατ. ευρώ.

Στη συνέντευξη του δεν θέλησε να μιλήσει στον δημοσιογράφο για την καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης.

Ωστόσο, σχολίασε την περίοδό του στη φυλακή, όπου βρισκόταν υπό κράτηση από τις 20 Ιανουαρίου 2023.

«Το παιχνίδι που πρέπει να παίξω είναι στο δικαστήριο. Δεν έχω ιδέα πόσο θα κρατήσει η εκδίκαση της έφεσης», είπε και πρόσθεσε για τις συνθήκες στη φυλακή:

«Όπου κι αν πάω επιβιώνω. Προσαρμόζομαι σε όλα γιατί για μένα δεν είναι το μέρος που κάνει τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος που κάνει το μέρος. Τώρα νιώθω ήρεμος, είμαι καλά».

Θυμίζουμε ότι ο Βραζιλιάνος κρίθηκε ένοχος σε πρώτο βαθμό από το Δικαστήριο της Βαρκελώνης, το οποίο τον καταδίκασε σε φυλάκιση για 4,5 χρόνια για τη σεξουαλική επίθεση εις βάρος 23χρονης τον Δεκέμβριο του 2022 σε νυχτερινό κέντρο στην Βαρκελώνη.

Έχει ήδη εκτίσει 14 μήνες ποινής όντας στη φυλακή από τις 20 Ιανουαρίου 2023, με το Ανώτατο Δικαστήριο της Βαρκελώνης να βγάζει απόφαση στις 20 Μαρτίου 2024 για την προσωρινή αποφυλάκισή του ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό.