«Τρέλα» στην Αγγλία για τον Φιλ Φόντεν

Ο Φιλ Φόντεν οδηγεί την Μάντσεστερ Σίτι σε μια σπέσιαλ σεζόν και οι Άγγλοι περιμένουν ότι θα είναι καθοριστική η συμβολή του στις μεγάλες φιλοδοξίες της Εθνικής στο EURO 2024. 

«Τρέλα» στην Αγγλία για τον Φιλ Φόντεν

Νέα εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Φιλ Φόντεν στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Άστον Βίλα και ο 24χρονος διεθνής άσος είναι αυτός που κάνει τη διαφορά στην προσπάθεια της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα να διατηρήσει τα κεκτημένα της περσινής ονειρικής περιόδου με το «τρεμπλ». Το πρωτάθλημα και το Champions League είναι οι μεγάλοι στόχοι σε συλλογικό επίπεδο για τον Φόντεν, αλλά όλη η Αγγλία περιμένει πολλά από αυτόν στο EURO 2024.

Μετά το χατ-τρικ στο 4-1 με την Άστον Βίλα ο Φόντεν είναι το κεντρικό πρόσωπο στα μεγάλα βρετανικά αθλητικά δίκτυα. Ενώ έχει ξεκινήσει ολόκληρη κουβέντα για το τρόπο με τον οποίο ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ θα συνδυάσει την επιθετική παρουσία ενός τόσο φορμαρισμένου άσου μαζί με εκείνη του ασταμάτητου σκόρερ και με τη φανέλα της Μπάγερν, Χάρι Κέιν.

Οι αναλύσεις και οι εκτιμήσεις είναι σε πρώτο πλάνο για τον παίκτη που παρότι δεν είχε στην ενδεκάδα τους Χάαλαντ και Ντε Μπρόινε, έλαμψε με την παρουσία του στο πρόσφατο ματς της Σίτι. Τα 21 γκολ και οι 10 ασίστ του στη φετινή περίοδο είναι λογικό να τον φέρνουν στο βασικό πλάνο των «τριών λιονταριών» για τη μάχη στα γερμανικά γήπεδα και μία ακόμη απόπειρα της Αγγλίας να φτάσει στην κορυφή μιας μεγάλης διοργάνωσης.