Μπάγερν – Ντόρτμουντ 0-2: Διπλό στο Μόναχο οι Βεστφαλοί, στο +13 η Λεβερκούζεν

Η Ντόρτμουντ κέρδισε 2-0 την Μπάγερν στο Μόναχο, επέστρεψε στην πρώτη τετράδα της Bundesliga και κράτησε την Λεβερκούζεν στο +13 στην κορυφή από τους δεύτερους Βαυαρούς. Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Μπάγερν – Ντόρτμουντ 0-2: Διπλό στο Μόναχο οι Βεστφαλοί, στο +13 η Λεβερκούζεν

Σφιχτά στα χέρια της κρατάει πλέον η Λεβερκούζεν το πρώτο πρωτάθλημα της Ιστορίας της, αφού με επτά αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της φετινής αγωνιστικής περιόδου στην Bundesliga βρέθηκαν στο +13 στην κορυφή της κατάταξης από τη δεύτερη Μπάγερν Μονάχου.

Οι «ασπιρίνες» μετά τη νίκη τους με 2-1 επί της Χόφενχαϊμ στην 27η «στροφή» του θεσμού, είδαν την Ντόρτμουντ να κερδίζει 2-0 τους Βαυαρούς στο Μόναχο, στο μεγάλο ντέρμπι του γερμανικού πρωταθλήματος και να τους κάνει ένα μεγάλο «δώρο» λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους στην κατηγορία.

Για τη Ντόρτμουντ αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο θεσμό με την οποία επέστρεψε στην πρώτη τετράδα της κατάταξης που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου, ενώ η πρωταθλήτρια Μπάγερν υπέστη την πέμπτη της ήττα στον θεσμό, αλλά και τέταρτη μέσα στο 2024.

Η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ 10’ με το τέρμα που σημείωσε ο Καρίμ Αντεγέμι. Η Μπάγερν ανέβασε την απόδοσή της και πίεσε την αντίπαλό της με την ελπίδα να φτάσει στα γκολ, αλλά εκ του αποτελέσματος όχι μόνο δεν κατάφερε να βρει δίχτυα αλλά δέχτηκε και το 0-2 στο 83’ από τον Ρίερσον.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που ξεχώρισαν, η Λειψία έχασε πολύτιμους πόντους καθώς έμεινε στο 0-0 με την Μάιντς, ενώ χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι στη Φρανκφούρτη ανάμεσα στην Άιντραχτ και την Ουνιόν Βερολίνου.

Η Βόλφσμπουργκ κέρδισε 2-0 την Βέρντερ στη Βρέμη και απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το προφίλ της 27ης αγωνιστικής
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (30/3)
Λειψία – Μάιντς 0-0
Λεβερκούζεν – Χόφενχαϊμ 2-1
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ουνιόν Βερολίνου 0-0
Γκλάντμπαχ – Φράιμπουργκ 0-3
Βέρντερ Βρέμης – Βόλφσμπουργκ 0-2
Μπάγερν Μονάχου – Ντόρτμουντ 0-2

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (31/3)
16.30: Άουγκσμπουργκ – Κολωνία, Στουτγκάρδη – Χάιντενχαϊμ
20.30: Μπόχουμ – Ντάρτμσταντ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ