Μπάγερν: Με Χάρι Κέιν αλλά χωρίς Νόιερ απέναντι στην Ντόρτμουντ

Ο Χάρι Κέιν είναι έτοιμος για το ντέρμπι της Μπάγερν Μονάχου με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, αλλά ο Μάνουελ Νόιερ παραμένει εκτός με τραυματισμό.

Μπάγερν: Με Χάρι Κέιν αλλά χωρίς Νόιερ απέναντι στην Ντόρτμουντ

Ο Χάρι Κέιν είναι έτοιμος για το κρίσιμο ντέρμπι της Μπάγερν Μονάχου με την Μπορούσια Ντόρτμουντ - αλλά ο αρχηγός των Βαυαρών, Μάνουελ Νόιερ δεν θα είναι διαθέσιμος.

Ο 30χρονος επιθετικός έχασε τα φιλικά παιχνίδια της Εθνικής Αγγλίας με την Βραζιλία και το Βέλγιο κατά την διάρκεια της διεθνούς διακοπής λόγω προβλήματος στον αστράγαλο, ενώ ο 37χρονος τερματοφύλακας αποσύρθηκε από την αποστολή της Εθνικής Γερμανίας μετά από τραυματισμό στον αριστερό προσαγωγό στην προπόνηση.

«Ο Χάρι Κέιν προπονήθηκε πλήρως με την ομάδα χθες», επιβεβαίωσε ο Τόμας Τούχελ την Παρασκευή (29/3). «Αισθάνεται καλά και θα παίξει.

Οι Νόιερ, Πάβλοβιτς και Γκερέιρο δεν θα παίξουν. Ο Μπόεϊ υπέστη έναν τραυματισμό αυτή την εβδομάδα. Επομένως και οι τέσσερις είναι εκτός.

Ο Κομάν είναι παίκτης-κλειδί για εμάς και θα είναι στην αποστολή του αγώνα. Ο Γκνάμπρι είναι επίσης πίσω στην ομάδα. Και οι δύο είναι σημαντικοί παίκτες για εμάς. Και οι δύο δουλεύουν σκληρά στις προπονήσεις, οπότε δεν έχω καμία αμφιβολία για την ποιότητά τους».

Ο Κομάν έχει χάσει τα τελευταία εννέα παιχνίδια της Μπάγερν λόγω τραυματισμού στο γόνατο, ενώ ο Γκνάμπρι είχε μόλις επιστρέψει στην ομάδα πριν από τη διεθνή διακοπή, αφού είχε απουσιάσει για 13 παιχνίδια.

Ο Νόιερ επέστρεψε στη δράση μόλις τον Οκτώβριο μετά το κάταγμα στο πόδι του κατά τη διάρκεια του σκι τον Δεκέμβριο του 2022. Ο Σβεν Ούλριχ, ο 35χρονος πρώην τερματοφύλακας της Στουτγάρδης, αντικατέστησε τον Νόιερ όσο ήταν τραυματίας, αλλά είχε επιστρέψει σε ρόλο Νο 2 μετά την επιστροφή του αρχηγού του συλλόγου. Ο διεθνής Ισραηλινός Ντάνιελ Πέρετζ είναι ο άλλος τερματοφύλακας της Μπάγερν, αλλά ο 23χρονος έχει παίξει μόνο μία φορά για την ομάδα του Μονάχου από το καλοκαίρι που μετακόμισε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του 2024 εκτός με πρόβλημα στο γόνατο.

Η Μπάγερν πηγαίνει στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ 10 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο της Bundesliga Μπάγερ Λεβερκούζεν με οκτώ αγώνες να απομένουν. Η Ντόρτμουντ, εν τω μεταξύ, καταλαμβάνει την τέταρτη θέση και την τελευταία θέση πρόκρισης στο Champions League και βρίσκεται έναν βαθμό μπροστά από την Λειψία.

Μετά την αναμέτρηση με την Ντόρτμουντ, η Μπάγερν επισκέπτεται τη Χάιντενχαϊμ το Σάββατο 6 Απριλίου, πριν ταξιδέψει στην Άρσεναλ για το πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Champions League την Τρίτη 9 Απριλίου.