Έρικσον: «Ο γιατρός λέει πως δεν είμαι καλά, αλλά εγώ αισθάνομαι εντάξει»

Ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον μίλησε για την κατάσταση της υγείας του, αλλά και την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του.

Έρικσον: «Ο γιατρός λέει πως δεν είμαι καλά, αλλά εγώ αισθάνομαι εντάξει»

Στην κατάσταση της υγείας του αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον, ενώ μίλησε και για την αγάπη που λαμβάνει από κόσμο.

«Ο γιατρός λέει πως δεν είμαι εντάξει αλλά εγώ αισθάνομαι εντάξει. Έχω αυτό που έχω, ξέρω πως είναι καρκίνος και δεν θεραπεύεται. Πρέπει να προσπαθείς να το σταματήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό είναι όλο αλλά είμαι εντάξει. Καλά πηγαίνει η θεραπεία, με τα πάνω και τα κάτω της. Κάποιες φορές μεγαλώνει λίγο ο πόνος και κάποιες υποχωρεί. Είναι σαν μία είδους πάλη αλλά δεν κάθομαι στη γωνία κλαίγοντας.

Ζω όπως ζούσα στο παρελθόν και εξακολουθώ να στέκομαι στα πόδια μου. Αισθάνομαι λίγο τυχερός επειδή μου λένε όλοι πόσο καλός είμαι όταν είμαι ακόμη ζωντανός. Συνήθως τα ακούς αυτά μετά από την κηδεία, οπότε δεν μπορώ να παραπονιέμαι», είπε στο CNN ο Σουηδός προπονητή που δίνει μάχη με τον καρκίνο και πρόσθεσε:

«Η Αγγλία είναι κάτι το ξεχωριστό. Δεν ξέρω αν το ποδόσφαιρο γεννήθηκε στην Αγγλία αλλά αυτή τη στιγμή η Premier League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο σήμερα. Και το να είσαι προπονητής της εθνικής Αγγλίας είναι τεράστια δουλειά, πιθανότατα η μεγαλύτερη στον κόσμο».

Όσον αφορά την τελική φάση του Euro 2024 που θα φιλοξενήσει στα γήπεδά της η Γερμανία το καλοκαίρι, ο Έρικσον εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Αγγλία:

«Δεν βλέπω κάποια ομάδα που να είναι καλύτερη. Ίσως να είναι η Γαλλία, η Ισπανία δεν είναι πάντως τόσο καλή όσο στο παρελθόν. Για την Γερμανία ποτέ δεν ξέρεις. Βλέποντας όμως την ομάδα που μπορεί να κατεβάσει στο χορτάρι η Αγγλία, νομίζω πως είναι πολύ δυνατή».