Αλί Κοτς: «Αν τιμωρηθούν οι παίκτες μας θα αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα»

Ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αλί Κοτς ξεκαθάρισε πως αν τιμωρηθούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του τότε θα αποχωρήσει από την τουρκική Λίγκα.

Αλί Κοτς: «Αν τιμωρηθούν οι παίκτες μας θα αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα»

Ο κακός χαμός γίνεται στην Τουρκία μετά τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Τραμπζονσπόρ μεταξύ οπαδών και παικτών της Φενέρμπαχτσε. Οι ποδοσφαιριστές της Φενέρ αντέδρασαν και χτύπησαν οπαδούς που είχαν μπει στο γήπεδο με λοστούς και μαχαίρια.

Μάλιστα οι ποδοσφαιριστές της Φενέρμπαχτσε απειλούνται με πολύ βαριά τιμωρία επειδή χτύπησαν τους οπαδούς που είχαν εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο. Ο πρόεδρος της Φενέρ, Αλί Κοτς σε συνέντευξη που παραχώρησε ξεκαθάρισε πως αν τιμωρηθούν οι παίκτες της ομάδας του τότε εκείνη θα αποχωρήσει από την τουρκική Λίγκα.

Στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα θα παρθεί και η οριστική απόφαση για το πώς θα κινηθεί η Φενέρμπαχτσε.

«Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται σκληρά εδώ και 13-14 χρόνια, προκειμένου να σπείρουν τους σπόρους της βίας και του μίσους ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Το θύμα της περασμένης νύχτας είναι η Φενερμπαχτσέ. Είναι οι ποδοσφαιριστές της Φενερμπαχτσέ που προστατεύτηκαν από το λιντσάρισμα και τη σωματική επίθεση.

Τι θα γινόταν αν ένας ποδοσφαιριστής δεχόταν λιντσάρισμα; Θα λέγαμε πάλι ότι αυτή πρέπει να είναι η τελευταία φορά; Το λέμε πάντα, αλλά δεν συμβαίνει, ειδικά όταν πρόκειται για τη Φενερμπαχτσέ. Οι χθεσινές επιθέσεις ήταν πλήρως οργανωμένες», είπε ο Αλί Κοτς και συνέχισε:

«Ο αγώνας ξεκίνησε και τα γεγονότα κλιμακώθηκαν σταδιακά. Δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι. Αν αυτά είχαν συμβεί σε ματς της UEFA, η άδεια της Τραμπζοσπόρ θα είχε καταργηθεί. Ο Χαλίλ Ουμουτ Μέλερ δεν μπορούσε να διακόψει τον αγώνα και σε αυτό φταίει το ποδοσφαιρικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται η χώρα μας. Ξέρετε τη δύναμη του αντιπάλου μας, την πολιτική και γραφειοκρατική εξουσία. Ο κύριος λόγος για να μην διακοπεί αυτός ο αγώνας ήταν η ομοσπονδία», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της τουρκικής ομάδας.

Ολοκληρώνοντας ανέφερε: «Μόλις παραιτήθηκα από την προεδρεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Ως Φενερμπαχτσέ, πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον μας. Ζητώ ιδιαίτερα από την κοινότητά μας να ενεργήσει με σύνεση. Δεν θα ανεχτούμε αυτή τη μεταχείριση στη χώρα μας. Θα υποβιβαστούμε και στο χαμηλότερο πρωτάθλημα εάν χρειαστεί».