Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Βινίσιους

Ρατσιστική συμπεριφορά από οπαδούς της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο Μαδρίτης σε βάρος του Βινίσιους, κατήγγειλε επίσημα η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Βινίσιους

Καταγγελία για τα ρατσιστικά συνθήματα μερίδας οπαδών της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα στις αναμετρήσεις την περασμένη εβδομάδα για το Champions League που είχαν ως αποδέκτη το Βινίσους, εξέδωσε η Ρεάλ Μαδρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Βινίσιους είχε προβάλει το θέμα με ανάρτησή του στα social media ζητώντας από την UEFA να λάβει τα ανάλογα μέτρα.

Η Ρεάλ το πήγε ένα βήμα παραπέρα διαμηνύοντας ότι θα κινηθεί νομικά καταθέτοντας την εν λόγω καταγγελία στον Εισαγγελέα κατά εγκλημάτων μίσους και διακρίσεων για τις ρατσιστικές και μίσους επισυνάπτοντας οπτικοακουστικό υλικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέθεσε καταγγελία στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα κατά εγκλημάτων μίσους και διακρίσεων για τις ρατσιστικές και μίσους προσβολές που απευθύνονται στον παίκτη μας Βινίσιους στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου Montjuic και του Metropolitan Stadium της Μαδρίτης πριν από τα ματς Μπαρτσελόνα - Νάπολι και Ατλέτικο Μαδρίτης - Ίντερ στο Champions League.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ζητά από την Εισαγγελία να ζητήσει από τις δυνάμεις ασφαλείας τις υπάρχουσες ηχογραφήσεις και στις δύο τοποθεσίες, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες των εν λόγω ρατσιστικών και μίσους προσβολών.

Η Ρεάλ Μαδρίτης καταδικάζει αυτές τις βίαιες επιθέσεις ρατσισμού, διακρίσεων και μίσους που έχουν λάβει χώρα, δυστυχώς επανειλημμένα, εναντίον του παίκτη μας Βινίσιους Τζούνιορ. Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει να εργάζεται για να υπερασπιστεί τις αξίες του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού και θα παραμείνει σταθερός στον αγώνα του για μηδενική ανοχή απέναντι σε τέτοια αποκρουστικά επεισόδια όπως αυτά που συνεχίζουν να συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό».