Η Φενέρμπαχτσε με το ρόστερ αστέρων

Ποια είναι η Φενέρμπαχτσε που θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στη φάση των προημιτελικών. Τα μεγάλα αστέρια που βρίσκονται στο ρόστερ της.

Η Φενέρμπαχτσε με το ρόστερ αστέρων

Η Φενέρμπαχτσε τελικά βρέθηκε στο δρόμο του Ολυμπιακού στην προημιτελική φάση του Conference League. Την τουρκική ομάδα την είχε αντιμετωπίσει η ομάδα του Πειραιά πριν τρία χρόνια στον όμιλο του Europa League και την είχε αποκλείσει.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει τότε με το επιβλητικό 3-0 στο «Σουκρού Σαράτσογλου». Η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γαλατασαράι και δίνει μάχη για το τουρκικό πρωτάθλημα.

Η φετινή της ευρωπαϊκή πορεία ξεκίνησε από τα προκριματικά του Conference League όταν και απέκλεισε με νίκες τη Ζίμπρου Κισινάου, τη Μάριμπορ και την Τβέντε για να φτάσει στη φάση των ομίλων. Πέρασε στην επόμενη φάση ως πρώτη έχοντας στο γκρουπ τη Νόρντζελαντ, τη Λουντογκόρετς και την Σπάρτακ Τρνβα.

Στην τεχνική ηγεσία της Φενέρμπαχτσε βρίσκεται ο 62χρονος Τούρκος Ισμαήλ Καρτάλ, ο οποίος κάνει την τρίτη του θητεία στην ομάδα της Πόλης. Έχει ένα πολύ πλούσιο ρόστερ η αξία του οποίου ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ. Στο ρόστερ της βρίσκονται σπουδαία ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως ο Μπατσουαγί, ο Τάντιτς, ο Ντζέγκο, ο αδερφός του Σιμάνσκι της ΑΕΚ, ο Σεμπάστιαν η αξία του οποίου ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ. Ακόμη έχει τον Φρεντ, τον χαφ που αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον τερματοφύλακα της εθνικής Κροατίας, τον Λιβάκοβιτς.

Η Φενέρμπαχτσε κατά κύριο λόγο αγωνίζεται με 4-2-3-1, αλλά στα πιο δυνατά ματς επιλέγει το 4-3-3. Στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις περισσότερο επιλέγει το 4-3-3 όπως το ίδιο κάνει και στα απαιτητικά ματς του τουρκικού πρωταθλήματος. Οι φετινές ήττες που την έχουν σημαδέψει είναι το 6-1 από την Νόρντζελαντ και το 3-0 από την Ανκαραγκουτσού για το Κύπελλο Τουρκίας. Στα προημιτελικά έφτασε έχοντας αποκλείσει την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ με εκτός έδρας νίκη με 3-0 και με ήττα 1-0 στη ρεβάνς στην Πόλη. Η Φενέρ το Σάββατο (17/3) αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Τραμπζονσπόρ.