Ο 14χρονος που σκόραρε στο «κλάσικο» της Παραγουάης (vid)

Στην ηλικία των 14 ετών, ο Φερνάντο Όβελαρ δεν είναι αρκετά μεγάλος για να οδηγήσει, να ψηφίσει ή να επιτρέπεται πίνει, αλλά είναι αρκετά μεγάλος για να παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο με την Σέρο Πορτένο.

Ο 14χρονος που σκόραρε στο «κλάσικο» της Παραγουάης (vid)

Μάλιστα χθες έγινε ο νεότερος σκόρερ στο μεγαλύτερο ντέρμπι της Παραγουάη με την Ολίμπια Ασουνσιόν.

Ο Όβελαρ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του για την πρώτη ομάδα την περασμένη εβδομάδα, έδειξε την ψυχραιμία ενός παίκτη με διπλάσια από αυτόν ηλικία, όταν νίκησε τον τερματοφύλακα της Ολίμπια και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του μετά από 16 λεπτά.

Με αυτόν τον τρόπο ο νεαρός επιθετικός πήρε το προηγούμενο ρεκόρ των 17 ετών, ενός μήνα και 28 ημερών που είχε ο Σέρτζιο Ντίαζ.

Ο Νέστορ Καμάτσο ισοφάρισε για την Ολυμπία 12 λεπτά αργότερα.

Ο Οβελαρ, ο οποίος είναι δύο μήνες και δύο ημέρες μακριά από τα 15α γενέθλιά του, αντικαταστάθηκε 14 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου , σε ένα παιχνίδι που συνόψισε τον ενθουσιασμό του ποδοσφαίρου της Παραγουάης.

Ο Μάρκος Ακόστα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων δημιούργησε τις προυποθέσεις νίκης για την Σέρο Πορτένο, αλλά η Ολίμπια έφτασε στην ισοφάριση με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι οκτώ λεπτά αργότερα από την συμπλήρωση του χρόνου της κανονικής διάρκειας. Αμέσως μετά και οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες

Η Ολίμπια παραμένει επικεφαλής στη βαθμολογία , επτά βαθμούς διαφορά από την αντίπαλό της.