Λόταρ Ματέους: «Δεν ενδιαφέρει τον Τσάμπι Αλόνσο η Μπάγερν»

Την άποψη του για το «φλερτ» της Μπάγερν με τον Τσάμπι Αλόνσο εξέφρασε ο Λόταρ Ματέους.

Λόταρ Ματέους: «Δεν ενδιαφέρει τον Τσάμπι Αλόνσο η Μπάγερν»

Ότι ο Τσάμπι Αλόνσο δεν ενδιαφέρεται για την Μπάγερν Μονάχου αλλά ούτε και για κανέναν άλλο σύλλογο υποστήριξε ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου, Λόταρ Ματέους.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στο μυαλό του Ισπανού τεχνικού είναι μόνο η επίτευξη των στόχων με τη Λεβερκούζεν αυτή τη στιγμή. Παρόλα αυτά όπως συμπλήρωσε, θεωρεί λογικό να έχει τις ίδιες φιλοδοξίες που είχε ως παίκτης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το μέλλον του είναι στον πάγκο κάποιοι μεγάλου ευρωπαϊκού συλλόγου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λόταρ Ματέους για τον Τσάμπι Αλόνσο:

Για το αν «κάνει» για τη Μπάγερν: «Όσον αφορά την αναζήτηση του διαδόχου του Τούχελ, θα ήθελα πρώτα να πω ένα πράγμα: ο Τσάμπι Αλόνσο πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της Μπάγερν λόγω του βιογραφικού του, της εξουσίας του και της επιτυχημένης δουλειάς του στη Λεβερκούζεν. Δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν προπονητή στην Ευρώπη ή τον κόσμο που ταιριάζει καλύτερα στη Μπάγερν Μονάχου από τον Τσάμπι Αλόνσο».

Για τους στόχους του: «Αλλά ο Αλόνσο είναι επικεντρωμένος στη Μπάγερ Λεβερκούζεν και νομίζω ότι αυτό είναι καλό. Ο Τσάμπι Αλόνσο δεν ενδιαφέρεται ακόμη για την Μπάγερν Μονάχου, ούτε για τη Λίβερπουλ ή τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ενδιαφέρεται μόνο για την κατάκτηση τριών τίτλων με τη Λεβερκούζεν τους επόμενους δυόμισι μήνες».

Για το μέλλον του στην προπονητική: «Όπως ήταν ως παίκτης, είναι και τώρα ως προπονητής. Είναι πιστός στον χαρακτήρα του. Οι ιστορίες που εκτυλίσσονται τώρα και τις επόμενες εβδομάδες και μήνες δεν έχουν σημασία για αυτόν. Το όνειρό του μπορεί να είναι μια μέρα να προπονήσει την Μπάγερν, τη Λίβερπουλ ή τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά, κατά τη γνώμη μου, δεν έχει τελειώσει ακόμα στη Λεβερκούζεν. Ο Τσάμπι δεν είναι κάποιος που παρασύρεται από μεγάλα ονόματα, έχει πανηγυρίσει πάρα πολλές επιτυχίες ως παίκτης, για αυτό. Επίσης, δεν πρόκειται να καθοδηγηθεί από την οικονομική πτυχή. Αυτό που έχει σημασία για αυτόν είναι τι έχει χτίσει και με ποιους το έχει χτίσει. Ξέρει από πού κατάγεται και τι οφείλει στους άλλους. Γι' αυτό δεν νομίζω ότι θα υπογράψει σε άλλη ομάδα την επόμενη σεζόν»