Γκουαρντιόλα: «Το αποφασιστικό κομμάτι της σεζόν είναι εδώ - Κάθε παιχνίδι είναι τελικός»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, μίλησε για το αυριανό (27/2) ματς Κυπέλλου με την Λούτον, αλλά και στους στόχους της ομάδας του στο υπόλοιπο της σεζόν.

Γκουαρντιόλα: «Το αποφασιστικό κομμάτι της σεζόν είναι εδώ - Κάθε παιχνίδι είναι τελικός»

Η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενείται αύριο (27/2) από τη Λούτον για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας. Ο προπονητής των «πολιτών», Πεπ Γκουαρντιόλα, μίλησε για το πόσο έχουν αλλάξει οι ομάδες στο Νησί από τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «γαλάζιων», ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους της ομάδας του την τρέχουσα σεζόν.

«Δεν έχει σημασία αν παίζεις σε μια ομάδα στην κορυφή, κάτω ή στη μέση της Premier League. Η πρόκληση είναι να παίζεις χωρίς φόβο. Έχουν βελτιωθεί πολύ από τότε που τους παίξαμε τελευταία. Τώρα παίζουν πολύ καλά με την μπάλα. Είναι μια ομάδα της Premier League εκτός έδρας στο Κύπελλο Αγγλίας, δεν θα περίμενα να είναι διαφορετικά όλα τα χρόνια που είμαι εδώ στην Αγγλία», είπε αρχικά και πρόσθεσε για τους στόχους της ομάδας του μετά και το περσινό «τρεμπλ»:

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα προσπαθήσουμε. Απομένουν μόνο δύο, δυόμισι μήνες της σεζόν. Από αύριο, κάθε παιχνίδι που παίζουμε είναι σαν ένας τελικός: το αποφασιστικό κομμάτι της σεζόν είναι εδώ και πάμε για αυτό. Όταν παίζεις στους «16» οποιασδήποτε διοργάνωσης, ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι, αλλά είναι ένα καλό τεστ για να βρούμε τον ρυθμό μας, την ψυχική μας συνέπεια. Για να ξέρουμε τι έχουμε τον επόμενο μήνα, όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό».