Αντίπαλος Ολυμπιακού: Πήρε το ντέρμπι (1-0) η Μακάμπι Τελ Αβίβ και είναι πρώτη

Πρώτη η Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Conference League νίκησε 1-0 την Χάποελ Μπερ Σεβά στο ντέρμπι με γκολ του Μίλσον. 

Αντίπαλος Ολυμπιακού: Πήρε το ντέρμπι (1-0) η Μακάμπι Τελ Αβίβ και είναι πρώτη

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ νίκησε 1-0 την Χάποελ Μπερ Σεβά στο ντέρμπι του ισραηλινού πρωταθλήματος και είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία, περιμένοντας το παιχνίδι της Μακάμπι Χάιφα την Κυριακή (25/2) για να ξέρει εάν θα έχει και συγκάτοικο.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των «16» του Conference League πήρε το τρίποντο χάρη σε γκολ του Φελίσιο Μίλσον στο 41' και παρόλο που δέχτηκε αρκετές φάσεις στο β΄μέρος από την αντίπαλό της κατόρθωσε να κρατήσει την πολύτιμη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν 14 τελικές προσπάθειες.

Την μεγαλύτερη ευκαιρία πάντως για ένα δεύτερο γκολ την είχε η Μακάμπι στο 50' καθώς ο Εράν Ζάχαβι απέτυχε να σκοράρει σε εκτέλεση πέναλτι!

Πρόβλημα που μπορεί να τον αφήσει εκτός από το ματς με τον Ολυμπιακό είχε ο Μαλέντε που αντικαταστάθηκε αναγκαστικά στο 40'.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει 52 βαθμούς και η Μακάμπι Χάιφα με ματς λιγότερο (στην έδρα της Άσχοντ) βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 49. Όλα αυτά στην 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ισραήλ.

Οι επιλογές του Ρόμπι Κιν σε σχηματισμό 4-5-1: Μασπάτι, Ναχμίας, Σαμπορίτ, Μπαλτάξα, Ρεβίβο, Μαλέντε (40’ Ντέιβιντα), Σαχάρ (82’ Καρζέβ), Όβεριμ (67’ Πέρετζ), Κανιτσόφσκι, Μίλσον (82’ Κοέν), Ζάχαβι (67’ Τούργκεμαν)