Γιατί η ΑΕΚ κινδυνεύει να γίνει «θύμα» της Μπάγερν

Η νίκη με την ΑΕΚ δεν φτάνει στους Βαυαρούς που έχουν αυξημένο κίνητρο να πείσουν ότι επιστρέφουν στην κανονικότητα με επιβλητικές εμφανίσεις, αρχής γενομένης κόντρα στην Ένωση. Τα εσωτερικά ζητήματα και η δήλωση του Κόβατς. 

Γιατί η ΑΕΚ κινδυνεύει να γίνει «θύμα» της Μπάγερν

Δύσκολα τα πράγματα στο Μόναχο με την Μπάγερν Μονάχου να επιστρέφει στο κλοιό αναποτελεσματικότητας και κριτικής από τα σόσιαλ μίντια μέχρι και τους παίκτες της. Χθες, 3/11 η αναμέτρηση με την Φράιμπουργκ φαινόταν πως θα είναι η ευκαιρία για μία καλή εμφάνιση από τους Βαυαρούς. Το παιχνίδι δεν πήγαινε όπως θα ήθελε ο Κόβατς και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 έχοντας μάλιστα μόλις δύο φάσεις για τους γηπεδούχους σε ένα ολόκληρο ημίχρονο. Στην επανάληψη η Μπάγερν προσπάθησε και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 80' με τον Γκνάμπρι και όλα έδειχναν μία ακόμη αγχωτική - χωρίς να πιάσει καλή απόδοση - νίκη. Μέχρι που ήρθε ο Χέλερ στο 89' να ισοφαρίσει για την Φράιμπουργκ και να βάλει «φωτιά» στο στρατόπεδο της Μπάγερν.

Το γκολ του Χέλερ δεν ήταν αυτό που έκανε τον Νόιερ να αναρωτιέται τι συμβαίνει στην Μπάγερν, αλλά η εικόνα που δείχνει στα περισσότερα παιχνίδια της φέτος η ομάδα του Νίκο Κόβατς. Μέχρι και η γυναίκα του Μίλερ «επιτέθηκε» στον προπονητή της Μπάγερν με τον Μίλερ ωστόσο να κατευνάζει τα πνεύματα. Βλέπεις την δήλωση του Νόιερ και λες κάτι όντως κάτι συμβαίνει και όλα αυτά λίγο καιρό μετά την δυναμική στήριξη της διοίκησης στον Κόβατς. Ο Γερμανός τερματοφύλακας μίλησε μετά την αναμέτρηση με την Φράιμπουργκ και παραδέχθηκε αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος. Δηλαδή ότι: η Μπάγερν δεν μπορεί να παίξει με ευκολία, δεν μπορεί να δημιουργήσει ρυθμό στο παιχνίδι της και ότι τελευταία δεν λάμπει.

Ο Νίκο Κόβατς βλέποντας την ομάδα του να χάνει ξανά βαθμούς στην έδρα της αναφέρθηκε στο γεγονός πως έχει χάσει 4 βαθμούς στους αγώνες κόντρα στην Άουγκσμπουργκ και την Φράιμπουργκ στο 90'. «Είμαστε θυμωμένοι και λυπημένοι» δήλωσε μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα και έκανε αναφορά για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα είπε πως θέλει μόνο την νίκη στο Μόναχο κόντρα στην ΑΕΚ την ερχόμενη Τετάρτη.

Η επόμενη μέρα βρίσκει την Μπάγερν στο -4 από την κορυφή και συγκεκριμένα την Ντόρτμουντ με την νίκη να αγνοείται στο Μόναχο μετά από 4 αγώνες. Η διοίκηση έχει στηρίξει τον Κόβατς αλλά η επόμενη εβδομάδα είναι θα κρίνει πολλά. Δύο αναμετρήσεις σε διάστημα τεσσάρων ημερών με τον Κόβατς να γνωρίζει πως οι δύο νίκες είναι άκρως απαραίτητες. Απαραίτητες για να συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο, απαραίτητες για να επανέλθει η ισορροπία στο Μόναχο. Ο αγώνας με την ΑΕΚ ενόψει της τέταρτης αγωνιστικής στους ομίλους του Champions League είναι πολύ πιο σημαντικός από τους τρεις βαθμούς της νίκης και το κλείδωμα της πρώτης θέσης. Η Μπάγερν πρέπει να πετύχει καλή απόδοση, πρέπει να δείξει στον κόσμο της πως είναι εδώ και όλα αυτά φυσικά για να πάει στην Βεστφαλία με καλή ψυχολογία καθώς η Ντόρτμουντ βρίσκεται σε απίστευτη φόρμα εντός και εκτός συνόρων. Εάν οι «Βαυαροί» δεν καταφέρουν να παίξουν επιβλητικό ποδόσφαιρο με την ΑΕΚ τότε η αναμέτρηση με την Ντόρτμουντ ίσως να ρίξει «λάδι στην φωτιά» στο στρατόπεδο της Μπάγερν. Αυτό τουλάχιστον το γνωρίζει ο Νίκο Κόβατς και για αυτόν τον λόγο γνωρίζει πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας με την ΑΕΚ.