Bundesliga: Ξέφυγε στο +8 η Λεβερκούζεν, γκέλα η Ντόρτμουντ

Η Λεβερκούζεν νίκησε 2-1 την Χάιντενχαϊμ, διεύρυνε το αήττητό της και ξέφυγε στο +8 στην κορυφή της Bundesliga. Στραβοπάτησε η Ντόρτμουντ με το 1-1 κόντρα στην Βόλφσμπουργκ. Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Bundesliga: Ξέφυγε στο +8 η Λεβερκούζεν, γκέλα η Ντόρτμουντ

Ολοένα και πιο κοντά στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας της συνεχίζει να βρίσκεται η Λεβερκούζεν.

Οι «ασπιρίνες» νίκησαν 2-1 εκτός έδρας την Χάιντενχαϊμ για την 22η αγωνιστική της Bundesliga και με το τρίποντο αυτό όχι μόνο διεύρυναν το αήττητό τους στην κατηγορία, αλλά αποσπάστηκαν και στο +8 στην κορυφή της κατάταξης από τη δεύτερη Μπάγερν Μονάχου.

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο προηγήθηκε 0-2 στο ματς με τα τέρματα των Φρίμπονγκ (45’) και Αντλί (81’), ενώ ως το φινάλε το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τις Κλάιντινστ (87’).

Στο μεταξύ, πολύτιμους πόντους απώλεσε η Ντόρτμουντ και έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει στην πρώτη τετράδα της κατάταξης που οδηγεί στο Champions League της επόμενης σεζόν. Οι Βεστφαλοί αν και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8’ με τον Φίλκρουγκ στον αγώνα με την Βόλφσμπουργκ, είδαν τους «λύκους» να ισοφαρίζουν στο 64’ με τον Γκέρχαρντ και να παίρνουν τον πόντο (1-1).

Πέραν αυτών, η Στουτγκάρδη κέρδισε 2-1 την Ντάρμσταντ και ξέφυγε στην τρίτη θέση της κατάταξης, ενώ η Μάιντς με το 1-0 επί της Άουγκσμπουργκ έκανε ένα σημαντικό βήμα στη μάχη που δίνει για έξοδο από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τέλος, μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» πήρε και η Ουνιόν Βερολίνου, που επιβλήθηκε 1-0 της Χόφενχαϊμ, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τη διακεκαυμένη ζώνη.


Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (16/2)
Κολωνία – Βέρντερ Βρέμης 0-1

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (17/2)
Βόλφσμπουργκ – Ντόρτμουντ 1-1
(64’ Γκέρχαρντ - 8’ Φίλκρουγκ)

Μάιντς – Άουγκσμπουργκ 1-0
(43’ Φαν ντεν Μπεργκ)

Χόφενχαϊμ – Ουνιόν Βερολίνου 0-1
(84’ Άαρονσον)

Χάιντενχαϊμ – Λεβερκούζεν 1-2
(87’ Κλάιντινστ - 45’ Φρίμπονγκ, 81’ Αντλί)

Ντάρμσταντ – Στουτγκάρδη 1-2
(95' Σεϊντέλ - 14’ Γκιρασί, 92’ Νταχούντ)

19.30: Λειψία – Γκλάντμπαχ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (18/2)
16.30: Φράιμπουργκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης
18.30: Μπόχουμ – Μπάγερν Μονάχου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ