Αγγλία: Παρακολούθησε το ντεμπούτο του Χέντερσον στον Άγιαξ ο Σάουθγκεϊτ

Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ παρακολούθησε δια ζώσης το ντεμπούτο του Τζόρνταν Χέντερσον στον Άγιαξ.

Αγγλία: Παρακολούθησε το ντεμπούτο του Χέντερσον στον Άγιαξ ο Σάουθγκεϊτ

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήταν παρών στο ντεμπούτο του Τζόρνταν Χέντερσον με την φανέλα του Άγιαξ το Σάββατο (03/02), καθώς η ομάδα του Άμστερνταμ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την πρωτοπόρο της Eredivisie, Αϊντχόφεν στην έδρα της.

Ο 33χρονος Χέντερσον μετακόμισε στον Άγιαξ από την Αλ Ετιφάκ τον Ιανουάριο, παρότι είχε ενταχθεί στον σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας με τριετές συμβόλαιο μόλις έξι μήνες νωρίτερα. Ο μέσος έπαιξε μόλις 19 παιχνίδια με την Αλ Ετιφάκ πριν υπογράψει συμβόλαιο με τον Άγιαξ μέχρι τον Ιούνιο του 2026, ενώ αρνήθηκε να επικρίνει το σαουδαραβικό πρωτάθλημα Pro League κατά την αποχώρησή του από το κράτος του Κόλπου.

Η μετακίνηση του Χέντερσον στη Σαουδική Αραβία δεν θα επηρεάσει τη θέση του στην ομάδα της Αγγλίας, έπειτα από συζητήσεις με τον Σάουθγκεϊτ. Στη συνέχεια επιλέχθηκε και στις τρεις αποστολές του Σάουθγκεϊτ στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς της Αγγλίας κατά τη διάρκεια των εντός έδρας αγώνων στις διεθνείς διακοπές του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου.

Ο Χέντερσον έπαιξε ολόκληρο το παιχνίδι στο ντεμπούτο του στον Άγιαξ, στο οποίο ο Αίαντας είχε προηγηθεί στο 19ο λεπτό με τον Στίβεν Μπέργκαους, πριν ο Λουκ ντε Γιονγκ ισοφαρίσει λίγο αργότερα.

Ο Τζόρνταν Χέντερσον έκανε το ντεμπούτο του στην Αγγλία το 2010 και έχει παίξει 81 φορές για την χώρα του. Έπαιξε με την Αγγλία στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2012, 2016 και 2020 και στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2014, 2018 και 2022. Η Αγγλία κληρώθηκε στον Γ' όμιλο του φετινού καλοκαιρινού Euro και θα αντιμετωπίσει την Σερβία, την Δανία και την Σλοβενία.