Τσάβι: «Δεν εκτιμήθηκε η δουλειά μου στη Μπαρτσελόνα»

Ο Τσάβι έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα.

Τσάβι: «Δεν εκτιμήθηκε η δουλειά μου στη Μπαρτσελόνα»

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, αφού ο Τσάβι θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία μετά το τέλος της φετινής χρονιάς.

Ο Ισπανός προπονητής έδωσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από τους Καταλανούς και μεταξύ άλλων υποστήριξε πως δεν εκτιμήθηκε η δουλειά του από τους «μπλαουγκράνα».

Αρχικά είπε: «Θεωρώ πως δεν εκτιμήθηκε αρκετά η δουλειά μου αυτό φέρνει φθορά. Δεν έχει να κάνει με την πίεση. Ανέλαβα σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας της Μπαρτσελόνα. Πιστεύω πως έκανα καλή δουλειά, αλλά φέτος τα πράγματα δεν πήγαν όπως θέλαμε, κυρίως από πλευράς αποτελεσμάτων. Όμως έχουμε βάλει τις βάσεις για το μέλλον. Ήταν όνειρο για μένα να γίνω προπονητής στην Μπαρτσελόνα και το έζησα. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου πως έκανα το καλύτερο που μπορούσα για την ομάδα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πάντα έλεγα αυτό που πίστευα. Όταν έλεγα πως είμαστε μια ομάδα υπό κατασκευή με… σκίσατε. Είχα πει πως δεν έχουμε την Μπαρτσελόνα του 2010. Πιστεύω πως δεν μου αναγνωρίζεται τίποτα, ούτε που πήρε το πρωτάθλημα με διαφορά 12 βαθμών. Έτσι νιώθω. Σε αυτή τη δουλειά σε κάνουν να νιώθεις κάθε μέρα άχρηστος. Είχα μιλήσει με τον Πεπ (Γκουαρντιόλα) και μου είχε πει το ίδιο. Και ο Λουίς Ενρίκε πέρασε άσχημα. Θα πρέπει να το δούμε αυτό. Έχουμε ένα πρόβλημα σχετικά με τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Γι’ αυτό λέω πως είναι σκληρό και δεν το απολαμβάνεις».