Λίβερπουλ: Τα… analytics θα διαλέξουν τον διάδοχο του Κλοπ – Μεγάλο το μπάτζετ την νέα σεζόν

Όπως και στις μεταγραφές της, η Λίβερπουλ θα εμπιστευτεί τα data analytics και στην επιλογή του αντικαταστάτη του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος θα έχει στην διάθεσή του ένα αρκετά μεγάλο ποσό για ενίσχυση.

Λίβερπουλ: Τα… analytics θα διαλέξουν τον διάδοχο του Κλοπ – Μεγάλο το μπάτζετ την νέα σεζόν

Μπορεί τα δημοσιεύματα για την διάδοχη κατάσταση στην Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ να… οργιάζουν, ωστόσο οι εξελίξεις δεν θα προχωρήσουν τόσο γρήγορα.

Αρχικά, οι «κόκκινοι» πιθανότατα θα ορίσουν πρώτα τον νέο τους τεχνικό διευθυντή και κατόπιν θα εντείνουν την αναζήτησή τους για τον επόμενο τεχνικό της ομάδας. Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα (29/1) υπήρξαν κάποιες αναφορές για πιθανή επιστροφή του Μάικλ Έντουαρντς σε αυτήν την θέση, κάτι που όμως αυτήν την ώρα φαντάζει δύσκολο.

Από εκεί και πέρα, ασφαλείς πληροφορίες ξεκαθαρίζουν πως οι ιθύνοντες της ομάδας θέλουν να βγάλουν εντελώς τον συναισθηματικό παράγοντα στην επιλογή του διαδόχου του Κλοπ. Έτσι, η αναζήτηση του επόμενου προπονητή της Λίβερπουλ θα περάσει στα χέρια του Γουίλ Σπίρμαν, του υπεύθυνου διαχείρισης και ανάλυσης δεδομένων (data analytics) του συλλόγου, ο οποίος και θα έχει βασικό ρόλο στην διαδικασία πρόσληψης.

Με γεμάτες τσέπες η επόμενη μέρα

Την ίδια ώρα, ο επόμενος προπονητής και αθλητικός διευθυντής στη Λίβερπουλ θα πρέπει να έχουν πολύ μεγάλα κεφάλαια στη διάθεσή τους για μεταγραφές. Ο σύλλογος θα πρέπει να κάνει ρεκόρ τζίρου £630 εκατομμυρίων ή περισσότερο την επόμενη σεζόν και λογικά κέρδη για την τρέχουσα σεζόν.

Τα κέρδη θα πρέπει να επιτευχθούν αυτή τη σεζόν - παρά την αναμενόμενη μείωση των εσόδων - λόγω σε μεγάλο βαθμό της σημαντικής πτώσης του μισθολογικού κόστους. Αυτό θα γίνει χάρη σε πολλά ακριβά συμβόλαια που έληξαν το περασμένο καλοκαίρι αλλά και τα μπόνους που έπαιρναν οι παίκτες για την συμμετοχή στο Champions League.

Ο σύλλογος σαφώς δεν θα έχει πολλές προσθήκες να κάνει στην ομάδα - αλλά αν η νέα ηγεσία επιθυμεί να ξοδέψει σημαντικά ποσά για έναν νέο αμυντικό χαφ, τότε τα κεφάλαια θα πρέπει να υπάρχουν.

Μέρος του λόγου που δεν θα χρειαστούν πολλές μεταγραφές οφείλεται στην εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει η Ακαδημία για να αναπτύξει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές ώστε να γίνουν ικανοί να προσφέρουν στην πρώτη ομάδα.

Η εξέλιξή τους, είχε βοηθηθεί πολύ φέρνοντας την Ακαδημία και την πρώτη ομάδα μαζί στο νέο προπονητικό κέντρο AXA στο Κίρκμπι. £50 εκατομμύρια που… έπιασαν τόπο. Ωστόσο, όπου πρέπει να γίνουν επιχειρήσεις το καλοκαίρι, τα κεφάλαια δεν θα πρέπει να αποτελούν πρόβλημα.