Eπανάληψη, από την αρχή, του Άντερλεχτ - Γκενκ λόγω λάθους του VAR!

Στο Βέλγιο αποφάσισαν να διορθώσουν λάθος του VAR αποφασίζοντας την επανάληψη, εξ αρχής, του αγώνα Άντερλεχτ - Γκενκ!

Eπανάληψη, από την αρχή, του Άντερλεχτ - Γκενκ λόγω λάθους του VAR!

Σε μια ιστορική απόφαση κατέληξαν οι ιθύνοντες του Βελγικού ποδοσφαίρου, καθώς το Άντερλεχτ - Γκενκ θα ξαναπαιχτεί από την αρχή λόγω σφάλματος του VAR

Το ματς μεταξύ της Άντερλεχτ και της Γκενκ στις 23 Δεκεμβρίου βρήκε μεν νικήτρια την γηπεδούχο με 2-1 όμως οι δύο ομάδες θα επιστρέψουν στο γήπεδο για να λύσουν από την αρχή τις διαφορές τους, με την φιλοξενούμενη να φωνάζει για σφάλμα του VAR και να δικαιώνεται.

Η φάση που έγινε "πέτρα του σκανδάλου" και προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Γκενκ έλαβε χώρα στο 21ο λεπτό όταν ο αγώνας ήταν στο 0-0. Τότε οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Χέινεν να βλέπει τον Σμάιχελ να τον νικάει στο μεταξύ τους τετ α τετ αλλά τον Σορ να ακολουθεί τη φάση και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ομάδας του.

Το γκολ όμως δεν μέτρησε, με το VAR να προτρέπει τον διαιτητή να τσεκάρει τη φάση και εκείνος να την βλέπει στο μόνιτορ, για να αποφασίσει τελικά να ακυρώσει το γκολ της Γκενκ για το γεγονός πως ο σκόρερ είχε μπει στη μεγάλη περιοχή πριν εκτελέσει το πέναλτι ο συμπαίκτης του.

Εκτός όμως από τον Σορ, είχαν μπει στη μεγάλη περιοχή, πριν γίνει η εκτέλεση, και δύο ποδοσφαιριστές της Άντερλεχτ, με την Γκενκ να χάνει το ματς στο φινάλε (προηγήθηκε στο 70ο λεπτό και η Άντερλεχτ έκανε την ανατροπή με γκολ στο 74' και στο 90+1') και να αποφασίζει να κινηθεί δικαστικά θεωρώντας πως αδικήθηκε καταφενάστατα, από τη στιγμή που -βάσει κανονισμών- θα έπρεπε να χτυπηθεί ξανά το πέναλτι.

Ως συνέπεια, η τύχη του αγώνα πέρασε στα χέρια της αθλητικής δικαιοσύνης, με την πειθαρχική επιτροπή της βελγικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου να ανακοινώνει την Παρασκευή (26/01) την απόφασή της για την επανάληψη του αγώνα από την αρχή και να δημιουργεί ένα απίστευτο δεδικασμένο.

Ουσιαστικά, πρόκειται για το πρώτο ματς που θα ξαναγίνει από την αρχή μετά από λάθος στο VAR, με την Γκενκ να κάνει λόγο για δικαίωση και την Άντερλεχτ να παίρνει εκείνη το ρόλο της διαμαρτυρόμενης:

«Είμαστε απογοητευμένοι από αυτή την απόφαση και θα υποβάλουμε κάθε δυνατή μορφή προσφυγής. Η απόφαση που πάρθηκε δεν είναι μόνο ενάντια στο συμφέρον της Άντερλεχτ, αλλά και ενάντια στο συμφέρον του βελγικού ποδοσφαίρου».