Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 4-2 (κ.δ. 2-2): Μ' ανατροπή στην ανατροπή & Γουίλιαμς 4αδα oι Βάσκοι!

Η Aθλέτικ Μπιλμπάο σε ένα ματς δύο ανατροπών επιβλήθηκε στην παράταση με 4-2 (κ.δ. 2-2) της Μπαρτσελόνα, στο «Σαν Μαμές» και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa del Rey!

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 4-2 (κ.δ. 2-2): Μ' ανατροπή στην ανατροπή & Γουίλιαμς 4αδα oι Βάσκοι!

Μετά από μια ματσάρα 120 (και πλέον) λεπτών, στο «Σαν Μαμές» η Αθλέτικ Μπιλμπάο προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa del Rey, για 5η σερί χρονιά, αφού επιβλήθηκε της Μπαρτσελόνα 4-2 στην παράταση αφού η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης έληξε 2-2.

Oι Βάσκοι προηγήθηκαν από τα ...αποδυτήρια (38 δεύτερα!) με τον Γκουρουθέτα (να τιμωρεί λάθος του Γιαμάλ κι αδυναμία των αντίπαλων αμυντικών να διώξουν...) αλλά παρά την ώθηση του κοινού τους και τον τραυματισμό του Μπαλντέ (22') οι Καταλανοί όχι μόνο ισορρόπησαν κι ισοφάρισαν με τον Λεβαντόφσκι -να βάζει ...κόντρα στο διώξιμο αμυντικού!- αλλά γύρισαν το ματς ...τούμπα με μια γκολάρα (που θύμισε ...Μέσι) του Γιαμάλ, ο οποίος διέσχισε το μισό γήπεδο από τα αριστερά πριν βρει τη χαραμάδα στην άμυνα των γηπεδούχων και σκοράρει με φωτοβολίδα (32').

Ωστόσο η ομάδα του Βαλβέρδε ισοφάρισε με νέο γρήγορο γκολ στο ξεκίνημα ημιχρόνου (49') με κεφαλιά του Σάνθετ από το ύψος του πέναλτι μετά την σέντρα του Nίκο Γoυίλιαμς.

Παρότι ευκαιρίες υπήρξαν για ανατροπή (στην ανατροπή...) τις πιο κραυγαλέες της είχε στα πόδια του ο Γιαμάλ που πρώτα αστόχησε σε τετ α τετ (65') και κατόπιν αφού πέρασε και τον γκολκίπερ (86'), μετά από κλέψιμο του επί του Ροκαφόντα.

Ο νεαρός αποδείχθηκε μοιραίος για την ομάδα του Τσάβι αφού στην παράταση ο νοεισελθών Ινιάκι Γουίλιαμς στην κόντρα στο 2ο λεπτό των ...καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης σκόραρε με τη δεύτερη αφού το πρώτο του πλασέ σε τετ α τετ κατέληξε στο δοκάρι!

Mέχρι το φινάλε η Μπαρτσελόνα όχι μόνο δεν απείλησε, αλλά στις καθυστερήσεις και του δευτέρου μέρους της παράτασης δέχθηκε και τέταρτο γκολ από τον Nίκο Γουίλιαμς!