Γουινέα: Κάλεσμα να μετριαστούν οι πανηγυρισμοί λόγω του θανάτου έξι φιλάθλων

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γουινέας και η εθνική ομάδα ζήτησαν από τους φιλάθλους να μετριάσουν τους πανηγυρισμούς τους, μετά τον θάνατο έξι ανθρώπων έπειτα  από τη νίκη 1-0 επί της Γκάμπια στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής την Παρασκευή (19/1).

Γουινέα: Κάλεσμα να μετριαστούν οι πανηγυρισμοί λόγω του θανάτου έξι φιλάθλων

Οι οπαδοί της Γουινέας βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα μετά από μια νίκη.

Η ομοσπονδία δημοσίευσε ένα βίντεο από την ομάδα που ζητά από τους οπαδούς να πανηγυρίσουν υπεύθυνα καθώς ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τη Σενεγάλη στον τελευταίο τους αγώνα αύριο (23/1) Τρίτη.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι οι οπαδοί μας και το κοινό γιορτάζουν με πολύ μετρημένο τρόπο», δήλωσε στο BBC ο διευθυντής μέσων ενημέρωσης της ομοσπονδίας, Αμαντού Μακάντζι.

«Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για να μην θέσουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο, γιατί ο στόχος του ποδοσφαίρου είναι να φέρει χαρά και να μην αφήνει τις οικογένειες λυπημένες».

Μία ισοπαλία κόντρα στη Σενεγάλη θα στείλει τη Γουινέα στη φάση των «16», ενώ θα μπορούσε να προχωρήσει ακόμα κι αν χάσει ανάλογα με άλλα αποτελέσματα.

«Δεν θέλουμε να θρηνούμε θανάτους, γι' αυτό καλούμε όλους να γιορτάσουν αλλά να φροντίσουν τον εαυτό τους ώστε να μην τους συμβεί τίποτα», πρόσθεσε ο Μακάντζι.

«Η Γουινέα είναι μια χώρα όπου οι άνθρωποι είναι πολύ, πολύ παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο και βιώνουν το ποδόσφαιρο όπως πουθενά αλλού στον κόσμο».