Χέντερσον: Τελειώνει η μεταγραφή του στον Άγιαξ

Ο Τζόρνταν Χέντερσον θα φύγει από τη Σαουδική Αραβία έπειτα από μόλις έξι μήνες και είναι κοντά στην μεταγραφή του στον Άγιαξ.

Χέντερσον: Τελειώνει η μεταγραφή του στον Άγιαξ

Ο Τζόρνταν Χέντερσον ήρθε σε συμφωνία με την Αλ Ετιφάκ για να αποχωρήσει από την ομάδα της Saudi Pro League και είναι κοντά στο να ενταχθεί μόνιμα στον Άγιαξ, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση της συμφωνίας.

Ο Άγγλος διεθνής και η τωρινή του ομάδα βρίσκονται στη διαδικασία οριστικοποίησης της λύσης του τριετούς συμβολαίου που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρξει μεταγραφικό κόστος στην αποχώρηση του μέσου.

Εν τω μεταξύ, ο Χέντερσον επιστρέφει αεροπορικώς στο Ηνωμένο Βασίλειο από την χειμερινή προετοιμασία της Αλ Ετιφάκ στο Άμπου Ντάμπι, έχοντας συμφωνήσει για την μετακίνησή του στον Άγιαξ.

Αυτή η διαφαινόμενη μετακίνηση απαιτεί επίσης γραφειοκρατία και λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν πριν ολοκληρωθεί η επιστροφή του 33χρονου πρώην μέσου της Λίβερπουλ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Σαουδική Αραβία.

Η αποχώρηση του Χέντερσον από την Saudi Pro League έρχεται μόλις έξι μήνες μετά τη μετακίνησή του από το Άνφιλντ.

Ο Χέντερσον τερμάτισε μια 12ετή παραμονή στη Λίβερπουλ τον περασμένο Ιούλιο για να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία και τον Σεπτέμβριο υπερασπίστηκε την αλλαγή του μετά από εκτεταμένη κριτική, λέγοντας ότι ήθελε να «πετύχει κάτι ξεχωριστό και να χτίσει έναν σύλλογο και να χτίσει το πρωτάθλημα».

Έπαιξε 17 φορές στο SPL, καταγράφοντας τέσσερις ασίστ για την ομάδα που διοικείται από τον πρώην συμπαίκτη του στη Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ, αλλά αποχωρεί στα μέσα της πρώτης του σεζόν για τον σύλλογο.

Ο Άγιαξ, εν τω μεταξύ, δυσκολεύτηκε για μεγάλο μέρος του 2023. Αφού κατέγραψε τη χειρότερη θέση στην Eredivisie (τρίτη θέση) από το 2008-09 την περασμένη περίοδο, ο σύλλογος του Άμστερνταμ ξεκίνησε την φετινή σεζόν σε θλιβερή κατάσταση.

Ο Μορίς Στέιν άντεξε μόλις 11 παιχνίδια στην τεχνική ηγεσία πριν απολυθεί τον Οκτώβριο, με τον Άγιαξ να είναι προτελευταίος στην βαθμολογία έχοντας κερδίσει μόλις πέντε βαθμούς από τις επτά πρώτες αγωνιστικές της Eredivisie.

Τα αποτελέσματα, ωστόσο, έχουν βελτιωθεί δραστικά υπό τον προσωρινό προπονητή Τζον φαν ΄τ Σχιπ. Από τον διορισμό του στις 30 Οκτωβρίου, ο Άγιαξ είναι αήττητος στο πρωτάθλημα και έχει ανέβει στην πέμπτη θέση χάρη σε επτά νίκες και δύο ισοπαλίες σε εννέα αγώνες - αλλά παραμένει 23 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο PSV και 11 πίσω από τη δεύτερη Φέγενορντ, η οποία καταλαμβάνει την τελευταία θέση πρόκρισης στο Champions League.