Μπαρτσελόνα - Οσασούνα 2-0: Οι Καταλανοί... συνεπείς για το Clasico στον τελικό του Super Copa!

Tα γκολ των Λεβαντόφσκι και Γιαμάλ έδωσαν στην Μπαρτσελόνα τη νίκη με 2-0 επί της Οσασούνα και στέλνοντας τους Καταλανούς στον τελικό του Iσπανικού Super Copa όπου θα υπάρξει το πρώτο clásico του 2024 αφού η έτερη φιναλίστ είναι η Ρεάλ Μαδρίτης

Μπαρτσελόνα - Οσασούνα 2-0: Οι Καταλανοί... συνεπείς για το Clasico στον τελικό του Super Copa!

Aυτό που περίμεναν κι εύχονταν όλοι, ένα clasico στον τελικό του Super Copa (που για άλλη μια χρονιά φιλοξενείται στην Σ. Αραβία), έγινε πραγματικότητα:

Η Mπαρτσελόνα νίκησε με 2-0 την μαχητική Oσασούνα (πρώτη της συμμετοχή στο final four του θεσμού, που για πρώτη φορά, με την τωρινή του μορφή θα το κατακτήσει ομάδα που την περσινή σεζόν κατάκτησε τίτλο!) και ήταν συνεπής στο ...ραντεβού της με την αιώνια αντίπαλο της Pεάλ Μαδρίτης, την Κυριακή το βράδυ (14/01, 21.00) εκεί όπου θα κριθεί ο πρώτος τίτλος της σεζόν!

Το ζευγάρι είναι ...ριμέικ του περσινού όταν η Μπάρτσα είχε κερδίσει 3-1.

Κόντρα στους Βάσκους η ομάδα του Τσάβι ήταν καλύτερη και κέρδισε για πρώτη φορά μετά τις 19 Σεπτέμβρη με διαφορά πάνω από ένα γκολ!

Ωστόσο για να φτάσει στη νίκη χρειάστηκε να περάσουν 59 λεπτά για να νικήσει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (μετά από ασίστ του Γκουντογκάν) τον Ερέρα που ήταν ανίκητος ως τότε.

Νωρίτερα ο κίπερ της ομάδα της Παμπλόνα είχε σταματήσει τον Πολωνό και τον Γκουντογκάν με τον Ινιάκι Πένια να τον μιμείται σε τετ α τετ με τον Μπούντιμιρ!

Η ομάδα του Αρασάτε (που διαμαρτυρήθηκε για φάουλ του Κρίστενσεν πριν το 1-0) προσπάθησε για την ισοφάριση αλλά άφηνε κενούς χώρους και το πλήρωσε με τον Γιαμάλ (αντικαταστάτης του τραυματία Ραφίνια) ν' αξιοποιεί εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Ζοάο Φέλιξ (90+3'), ο οποίος είχε δει κι εκείνος το «στοπ» του Ερέρα.