Γκάμπια: Η πτήση του τρόμου προς την Ακτή Ελεφαντοστού για το Κόπα Άφρικα

Τον... χάρο με τα μάτια τους είδαν τα μέλη της αποστολής της Γκάμπιας, στην πτήση προς την Ακτή Ελεφαντοστού, όπου θα διεξαχθεί το Κόπα Άφρικα. 

Γκάμπια: Η πτήση του τρόμου προς την Ακτή Ελεφαντοστού για το Κόπα Άφρικα

Αναχωρώντας από την Μπαντζούλ, το αεροπλάνο που μετέφερε την εθνική ομάδα, επέστρεψε μετά από εννέα λεπτά πτήσης λόγω απώλειας πίεσης και οξυγόνου στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Ενδεικτική είναι η μαρτυρία του προπονητή της εθνικής ομάδας, Τομ Σεντφιέ, στη βελγική ιστοσελίδα nieuwsblad: «Θα μπορούσαμε όλοι να είχαμε πεθάνει. Αποκοιμηθήκαμε όλοι γρήγορα. Κι εγώ το ίδιο. Είχα σύντομα όνειρα για το πώς τελείωσε η ζωή μου. Πραγματικά και αληθινά. Μετά από εννέα λεπτά ο πιλότος αποφάσισε να επιστρέψει, επειδή δεν υπήρχε παροχή οξυγόνου. Ορισμένοι παίκτες δεν ξύπνησαν αμέσως μετά την προσγείωση. Παραλίγο να πάθουμε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Άλλη μισή ώρα πτήσης και θα ήμασταν όλοι νεκροί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Γκάμπια θα ταξιδέψει στην Ακτή Ελεφαντοστού το απόγευμα (11/1) προκειμένου να αγωνιστεί στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, μετά από μια αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια την Τετάρτη, ανακοίνωσε η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας.

Η ομοσπονδία διαβεβαίωσε ότι όλα τα μέλη της αποστολής είναι καλά στην υγεία τους, ενώ «σενάρια» που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν δυσφορία στους επιβαίνοντες του μικρού δικινητήριου αεροπλάνου.

Η «Air Côte d'Ivoire» έστειλε ένα Airbus A319 στη Γκάμπια για τη μετακίνηση της εθνικής ομάδας.