Μίντλεσμπρο – Τσέλσι 1-0: Η «Μπόρο» έκανε βήμα πρόκρισης για τον τελικό του Λιγκ Καπ

Η Μίντλεσμπρο νίκησε 1-0 την Τσέλσι στο Ρίβερσαϊντ και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας, ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο στις 23 του Γενάρη.

Μίντλεσμπρο – Τσέλσι 1-0: Η «Μπόρο» έκανε βήμα πρόκρισης για τον τελικό του Λιγκ Καπ

Το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή της στον φετινό τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας έκανε η Μίντλεσαμπρο.

Η «Μπόρο», που αγωνίζεται στην Championship της Αγγλίας, έκανε την έκπληξη στον αγώνα της κόντρα στην Τσέλσι, καθώς κέρδισε 1-0 τους «μπλε» στο Ρίβερσαϊντ στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα ημιτελικά της διοργάνωσης και απέκτησε σημαντικό αβαντάζ ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο στις 23 του Γενάρη.

Σημειώνεται ότι όποια ομάδα πάρει το «εισιτήριο» για την τελευταία φάση της διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει εν συνεχεία το νικητή του ετέρου ημιτελικού ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Φούλαμ.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 37’ με το τέρμα που σημείωσε ο Χέιντεν Χάκνεϊ, σπάζοντας έτσι μία «κατάρα» για τη «Μπόρο» που κρατούσε 17 ολόκληρα χρόνια. Αυτό άλλωστε, ήταν και το πρώτο γκολ που πέτυχε ο σύλλογος κόντρα στην Τσέλσι από τον Αύγουστο του 2006, αφού από τότε δεν είχε καταφέρει να βρει δίχτυα σε 10 συνεχόμενους αγώνες με την Τσέλσι.

Οι «μπλε» προσπάθησαν εν συνεχεία να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση. Εκ του αποτελέσματος όμως, έμειναν στις πολλές χαμένες τους ευκαιρίες (κυρίως με τον Πάλμερ) και δεν κατάφεραν να αποσοβήσουν την ήττα, η οποία πλέον τους βάζει με την πλάτη στον τοίχο ενόψει του επαναληπτικού στην έδρα τους.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών του Λιγκ Καπ
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (9/1)
Μίντλεσμπρο – Τσέλσι 1-0
(37’ Χάκνεϊ)

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (10/1)
22.00: Λίβερπουλ – Φούλαμ

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΛΗΠΤΙΚΟΙ
23/1 (22.00): Τσέλσι – Μίντλεσμπρο
24/1 (22.00): Φούλαμ – Λίβερπουλ