Αλεξάντερ-Άρνολντ: «Τεράστια νίκη, βγήκαμε και παίξαμε ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο»

Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ πήρε τεράστια ικανοποίηση από την νίκη της Λίβερπουλ με 2-0 εκτός έδρας επί της Άρσεναλ για τον τρίτο γύρο του FA Cup.

Αλεξάντερ-Άρνολντ: «Τεράστια νίκη, βγήκαμε και παίξαμε ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο»

Οι «κόκκινοι» εξασφάλισαν την θέση τους στην κλήρωση της Δευτέρας το βράδυ (8/1, 21.50) για τον τέταρτο γύρο του FA Cup, αφού το αυτογκόλ του Γιάκουμπ Κίβιορ ακολούθησε το γκολ του Λουίς Ντίας στις καθυστερήσεις του αγώνα στο «Έμιρειτς» την Κυριακή.

Ο αρχηγός χθες της Λίβερπουλ, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο οποίος έβγαλε την σέντρα για το πρώτο γκολ στο 80ο λεπτό, εξήγησε πώς κάποιες προσαρμογές στο ημίχρονο βοήθησαν τους φιλοξενούμενους να ξεπεράσουν τους «κανονιέρηδες».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άγγλος διεθνής:

Για τη νίκη: «Τεράστια. Είχαμε πολλούς παίκτες που έλειπαν σήμερα - παιδιά σε διεθνείς αποστολές, ο Βίρτζιλ [Φαν Ντάικ] έλειπε από την ομάδα και πολλοί τραυματισμοί επίσης. Ήρθαμε εδώ με έναν στόχο - που ήταν να κερδίσουμε και να μπούμε στην κληρωτίδα για τον επόμενο γύρο, και το καταφέραμε. Σκάψαμε βαθιά, δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Αλλάξαμε τα πράγματα στο ημίχρονο εσωτερικά και βγήκαμε και παίξαμε ποδόσφαιρο, δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες μας. Και οι αλλαγές που κάναμε και η αλλαγή στο σύστημα και στο πού έπαιζαν οι παίκτες είχαν πραγματικά αντίκτυπο για εμάς».

Σχετικά με τις αλλαγές τακτικής στο δεύτερο ημίχρονο: «Νομίζω ότι υπήρχαν στιγμές στο πρώτο ημίχρονο όπου ήμασταν λίγο αφελείς, όπου μας έπιασαν να παίζουμε από πίσω και είχαν τις ευκαιρίες τους από τα δικά μας λάθη και ίσως μια απρόσεκτη πάσα εδώ και εκεί. Είναι μια ομάδα που πιέζει ψηλά και είναι υποχρεωμένη να το κάνει αυτό.

Εμείς μείναμε στον τρόπο που θέλαμε να παίξουμε, έχουμε μια ταυτότητα, θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να χρησιμοποιήσουμε τις δυνάμεις των παικτών με τη γραμμή κρούσης που είχαμε, προφανώς ο Χάρβεϊ [Έλιοτ], [θέλαμε] να τον βάλουμε στη μπάλα. Και στη συνέχεια έχουμε τον Ντάργουιν [Νούνιες] και τον Λούτσο επίσης με ταχύτητα, οπότε παίζουμε τις μπάλες από πίσω και τους δίνουμε αυτό που ήθελαν.

Ανακατέψαμε, ο Ντάργουιν πήγε λίγο πιο πλάγια και ο Κόντι [Χάκπο] πήγε στο κέντρο - νομίζω ότι αυτό έκανε πραγματικά τη διαφορά. Μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε την ταχύτητα του Ντάργουιν ένας εναντίον ενός με τον αμυντικό τους και δημιούργησε πολλά για εμάς στο δεύτερο ημίχρονο».

Για την εκτέλεση του φάουλ για το πρώτο γκολ: «Αυτά τα σουτ, τα μέσα-έξω, απλά θέλεις να χτυπήσεις μια περιοχή, θέλεις να το κάνεις όσο πιο δύσκολο γίνεται. Αυτή είναι η ιδέα. Ο στόχος σου είναι να τους κάνεις όσο το δυνατόν πιο δύσκολο να απομακρύνουν την μπάλα και να ξέρεις ότι ένα φαλτσαριστό σουτ από έναν παίκτη μας [ή] έναν παίκτη τους θα μπορούσε ενδεχομένως να μπει μέσα. Χτυπήσαμε και το ξύλινο δοκάρι μερικές φορές στο παιχνίδι. Έτσι, είχαμε τις ευκαιρίες μας και προς το τέλος του παιχνιδιού τις βάλαμε μακριά και κερδίσαμε το παιχνίδι».