Νούνο Εσπίριτο Σάντο: «Να καταργηθούν οι επαναληπτικοί στο Κύπελλο»

Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο δήλωσε πως πρέπει να καταργηθούν οι επαναληπτικοί στο Κύπελλο Αγγλίας μετά την ισοπαλία της Νότιγχαμ Φόρεστ με την Μπλάκπουλ (2-2). 

Νούνο Εσπίριτο Σάντο: «Να καταργηθούν οι επαναληπτικοί στο Κύπελλο»

Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο έγινε ο τελευταίος προπονητής της Premier League που ζήτησε να καταργηθούν οι επαναληπτικοί στο Κύπελλο Αγγλίας, μετά την ισοπαλία 2-2 της Νότιγχαμ Φόρεστ με την Μπλάκπουλ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επιβεβαίωσε ότι οι «κόκκινοι» θα επανεκτιμήσουν τα σχέδια που είχαν κάνει για μίνι προετοιμασία στην προπονητική βάση της Αγγλίας στο «Σεντ Τζόρτζς Παρκ» τις επόμενες ημέρες, ενώ αντ' αυτού θα προετοιμαστεί για ένα ταξίδι στο «Μπλούμφιλντ Ρόουντ» για τον επαναληπτικό αγώνα.

Ο αγώνας αυτός είναι πιθανό να διεξαχθεί την Τρίτη 16 Ιανουαρίου και θα προστεθεί σε ένα πρόγραμμα που ο προπονητής της Νότιγχαμ Φόρεστ πιστεύει ότι είναι ήδη αρκετά απαιτητικό.

«Είναι μια πραγματικότητα, όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει μεγάλη συμφόρηση παιχνιδιών, οι αγώνες είναι κάθε μέρα, είναι κάτι που πρέπει να δούμε», δήλωσε ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο.

«Αν με ρωτάτε προσωπικά, πιστεύω ότι θα πρέπει να τελειώσουν την ίδια μέρα, παράταση, πέναλτι και να επιτρέψουμε στους παίκτες να έχουν λίγο περισσότερο χρόνο για να ανακάμψουν.

Οι ομάδες της Premier League υποφέρουν από αυτό, ξέρετε τα προβλήματα με τους τραυματισμούς και ένα από τα πράγματα είναι ο αριθμός των αγώνων. Τώρα το καλύτερο για την ομάδα είναι τώρα να αρχίσει να προετοιμάζεται για τον επαναληπτικό».

Η Νότιγχαμ Φόρεστ είχε προγραμματίσει να περάσει τρεις ημέρες στο «Σεντ Τζόρτζς Παρκ» πριν από λίγες ημέρες ξεκούρασης, ενόψει του επόμενου παιχνιδιού της, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στην έδρα της Μπρέντφορντ.

«Πρέπει να το αναδιοργανώσουμε αυτό. Τώρα το καλύτερο για την ομάδα είναι να αρχίσει να προετοιμάζεται για το δεύτερο παιχνίδι. Η προτεραιότητα είναι αυτό που είναι καλύτερο για την ομάδα είναι να κάνει ένα μικρό διάλειμμα και να αρχίσει να προετοιμάζεται για τον επαναληπτικό», δήλωσε ο Νούνο, ο οποίος είδε τα γκολ των Νίκο Ντομίνγκες και Μόργκαν Γκιμπς-Ουάιτ να επαναφέρουν την ομάδα του στην ισοπαλία, αφού οι Τζόρνταν Γκάμπριελ και Άλμπι Μόργκαν είχαν βάλει την Μπλάκπουλ μπροστά με 2-0 με γκολ στο 25ο και 27ο λεπτό.

«Αυτό αλλάζει το σχέδιο. Τώρα πρέπει να αναδιοργανωθούμε και δεν θα έχουμε ανάπαυλα γιατί τώρα προτεραιότητα είναι ο επαναληπτικός».