Μίλαν: Οι «καρποί» των Ακαδημιών και το επόμενο βήμα

Το 2024 της Μίλαν δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα: δύο νίκες στο Coppa Italia και στη Serie A, επτά γκολ υπέρ και ένα γκολ παθητικό.

Μίλαν: Οι «καρποί» των Ακαδημιών και το επόμενο βήμα

Οι νίκες της Μίλαν απέναντι στην Κάλιαρι και την Έμπολι δεν οφείλονται μόνο στα μεγάλα ονόματα όπως ο Ραφαέλ Λεάο, ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσεκ και ο Ολιβιέ Ζιρού - ο καθένας από τους οποίους σκόραρε - αλλά και στη συμβολή ορισμένων παικτών της Primavera.

Η έκτακτη ανάγκη από τους τραυματισμούς σίγουρα διευκόλυνε την ένταξη ορισμένων από αυτούς τους παίκτες, αλλά αν εμφανίστηκαν έτοιμοι τότε είναι επειδή η Primavera κάνει εξαιρετική δουλειά εδώ και αρκετό καιρό.

Με τον Τζέφρι Μονκάδα, τον Πάολο Μαλντίνι, τον Ρίκι Μασάρα και τον Άντζελο Καρμπόνε να κάνουν το καθήκον τους, καθώς και με την Elliott Management και την RedBird Capital ως ιδιοκτήτες, και τώρα είναι ο Βιντσέντζο Βερτζίνε που είναι επικεφαλής του τομέα των νέων από το καλοκαίρι.

Από το ντεμπούτο-ρεκόρ του Φραντσέσκο Καμάρντα μέχρι τον χαρακτήρα του Γιαν-Κάρλο Σίμιτς, τα γκολ του Τσάκα Τραορέ και τα ξεσπάσματα του Άλεξ Χιμένες - συν τον Νταβίντε Μπαρτσεσάγκι και τον Κέβιν Ζερολί που έρχονται επίσης - σημαίνουν ότι υπάρχουν πολλά για να είναι οι φίλοι των «ροσονέρι» ενθουσιασμένοι.

Προφανώς αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα ενός μακρύ και περίπλοκου ταξιδιού, το οποίο θα διανθιστεί από πολλές δυσκολίες, αλλά βλέποντας την ανταπόκριση όταν αυτοί οι έφηβοι κλήθηκαν να αναλάβουν δράση μόνο ευχάριστη μπορεί να είναι.

Εν τω μεταξύ, η δουλειά συνεχίζεται «στα χαμηλά πατώματα» με τον Ιγκνάσιο Αμπάτε, ο οποίος την περασμένη σεζόν έφτασε στην τελική τετράδα του UEFA Youth League και φέτος ήταν πρώτος στον όμιλο.

Υπάρχει και το επόμενο βήμα: η πρόθεση του συλλόγου να δημιουργήσει μια «ομάδα Β», ή μια ομάδα Κ23, που θα τοποθετηθεί στη Serie C, όπως έκανε η Γιουβέντους με την ομάδα Next Gen. Πιστεύουν ότι θα είναι ένα τέλειο ενδιάμεσο βήμα για να φέρουν τα ταλέντα στην πρώτη ομάδα.

Θα έχει ένα αρχικό κόστος, αλλά ωστόσο θα έχει πολύ σημαντικά μεσομακροπρόθεσμα οφέλη, τόσο τεχνικά και οικονομικά, αλλά και όσον αφορά τη σύνθεση των πινάκων των ομάδων που απαιτούν εγχώριους παίκτες.