Ο πλανήτης θρηνεί για τον πρόεδρο της Λέστερ

Τσουνάμι δηλώσεων συμπαράστασης και συλλυπητηρίων ξεκίνησε, αμέσως μετά την επιβεβαίωση από την την Λέστερ του θανάτου του ιδιοκτήτη του συλλόγου, Βιχάι Σριβανταναπράμπα, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου έξω από το γήπεδο των «αλεπούδων».

Ο πλανήτης θρηνεί για τον πρόεδρο της Λέστερ

Η Λέστερ επιβεβαίωσε στην επίσημη ιστοσελίδα τους ότι ο «ισχυρός άνδρας» της ομάδας επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο που συνετρίβη έξω από το γήπεδο και είναι νεκρός.

Ο πρόεδρος της αγγλικής Premier League, Ρίτσαρντ Σκάνταμορ δήλωσε:
«Ο Βιχάι ήταν ένας τζέντλεμαν που τίμησε το παιχνίδι με την ευγένειά του και τη γοητεία του και θα μας λείψει πάρα πολύ. Η επίδρασή του στο Λέστερ, στην πόλη και τον σύλλογο ήταν τεράστια. Θα τον θυμόμαστε για πάντα».

Ο αρχηγός της Λέστερ Γουές Μόργκαν έγραψε στο twitter.
«Είμαι απογοητευμένος από τα καταστροφικά νέα για τον πρόεδρό μας. Ένας άντρας που αγαπήθηκε και λατρεύτηκε...».

Ο τερματοφύλακας της Λέστερ και της Δανίας Κάσπερ Σμάιχελ:
«Άλλαξες το ποδόσφαιρο, για πάντα, έδωσες σε όλους την ελπίδα ότι το αδύνατο ήταν δυνατό, όχι μόνο για τους οπαδούς μας αλλά για τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο σε οποιοδήποτε άθλημα!»

Ο Αυστριακό αμυντικός της Λέστερ, Κριστιάν Φουκς, έκανε tweeted μια φωτογραφία του με έναν χαμογελαστό Βιχάι και τις λέξεις «THANK YOU» (ευχαριστώ).

Ο Αγγλος αμυντικός της Λέστερ Μπεν Τσίλγουελ:
«Δεν μπορώ να το πιστέψω, σοκαρίστηκα όταν άκουσα ότι κανείς δεν επέζησε από τη συντριβή. Ο Βιχάι ήταν ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που θα μπορούσε να συναντήσει κάποιος, κάνοντάς σε ευτυχισμένο αυτό τον έκανε ευτυχισμένο, πάντα χαμογελώντας και γελώντας. Αυτό που έκανε όχι μόνο για αυτό το ποδοσφαιρικό σύλλογο αλλά για την πόλη του Λέστερ είναι απίστευτο».

Ο αμυντικός της Λέστερ Σίτι Χάρι Μαγκουάιρ:
«Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν πώς αισθάνομαι. Ένας πραγματικά μεγάλος, καλός άνθρωπος, ευγενικός θα λείψει πολύ από όλους».

Ο 18χρονος Αγγλος μέσος της Λέστερ, Τζέημς Μάντισον:
«Ένιωσα θλίψη και πόνο στην είδηση ότι κανείς δεν επέζησε από την πτώση του ελικοπτέρου.Η ζωή δεν είναι δίκαιη μερικές φορές. Ένας υπέροχος στοχαστικός άνθρωπος που έζησε και ενέπνευσε τη Λέστερ.

Ο επιθετικός της Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ:
«Μια πραγματικά θλιβερή μέρα για το ποδόσφαιρο».

Η αντίπαλος της Λέστερ το Σάββατο, Γουέστ Χαμ:
«Θα θέλαμε να στείλουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βιχάι Σριβανταναπράμπα σε αυτή τη θλιβερή και τραγική στιγμή. Η τεράστια συνεισφορά του στην Λέστερ, στην πόλη και το αγγλικό ποδόσφαιρο δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Τα συλλυπητήριά μας πηγαίνουν και στις άλλες οικογένειες που επηρεάζονται από την τραγωδία».

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του σνούκερ και φίλαθλος της Λέστερ, Μαρκ Σίλμπι μετά τον πρώτο αγώνα του στο τουρνουά του Διεθνούς Πρωταθλήματος στην Κίνα:
«Δεν ήμουν εκεί παρών, βρισκόμουν όμως με την σκέψη μου σε όλο αυτό αυτό που συνέβη με τον ποδοσφαιρικό σύλλογο και το ελικόπτερο που έπεσε. Ήταν μια δύσκολη μέρα. Έχει κάνει θαύματα για το σύλλογο και έβαλε το Λέστερ στο χάρτη. Ήμουν τυχερός να τον συναντήσω μερικές φορές ... ένας σπουδαίος άνθρωπος».

Ο επιθετικός της Λέστερ, Τζέιμι Βάρντι:
«Αγωνιζόμαστε να βρούμε τα σωστά λόγια, αλλά για μένα είσαι θρύλος, ένας απίστευτος άνθρωπος που είχε τη μεγαλύτερη καρδιά, η ψυχή της Λέστερ. Μου λείπεις.»

Οι πρωταθλητές της Αυστραλίας Σίδνεϊ, μία από τις πολλές ομάδες, μεγάλες και μικρές, σε όλο τον κόσμο που έγραψαν ανάλογα μηνύματα συλλυπητηρίων:
«Όλοι στη Σίδνει θα ήθελαν να μεταφέρουν τα συλλυπητήριά τους στη Λέστερ και σε όλους όσους είχαν πληγεί από τα τρομερά γεγονότα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ