Coppa Italia: Το... έσωσε στο φινάλε η Ρόμα, 2-1 την Κρεμονέζε και στους «8» με Λάτσιο!

Η Ρόμα νίκησε οριακά με 2-1 τη μαχητική Κρεμονέζε και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ιταλίας, όπου θα αντιμετωπίσει σε μονό παιχνίδι τη Λάτσιο!

Coppa Italia: Το... έσωσε στο φινάλε η Ρόμα, 2-1 την Κρεμονέζε και στους «8» με Λάτσιο!

Λίγο έλειψε να προστεθεί στα άλλα... θύματα της φάσης των «16» του Coppa Italia (Ίντερ και Νάπολι) η Ρόμα, ωστόσο με αντεπίθεση στο φινάλε του ματς με την Κρεμονέζε κατάφερε να κάνει 2-1 το διαμορφωμένο μέχρι εκείνο το σημείο 0-1 και να προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας!

Η ομάδα της Λομβαρδίας (η οποία αγωνίζεται στη Serie B...) σόκαρε τους γηπεδούχους στο 37', όταν ο (Ιταλός με ρίζες από το Καμερούν) Φρανκ Τσαντζούτ πέτυχε γκολ και έκανε το 0-1. Σκορ που οι φιλοξενούμενοι το κρατούσαν αναλλοίωτο μέχρι το 77'.

Σε εκείνο το σημείο ανέλαβαν δράση τα «βαριά χαρτιά» των Ρωμαίων: Ο Ρομέλου Λουκάκου ισοφάρισε στο 77' ενώ στο 83' ήταν η σειρά του Πάουλο Ντιμπάλα να σκοράρει από την άσπρη βούλα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 για τους «τζιαλορόσι»!

Μάλιστα, η πρόκριση της Ρόμα διαμορφώνει ένα ονειρικό ζευγάρι στη φάση των «8» του ιταλικού Κυπέλλου, καθώς εκεί θα αναμετρηθούν -σε νοκ άουτ παιχνίδι στο «Ολίμπικο»- με την έτερη εκπρόσωπο της Ρώμης, τη Λάτσιο, η οποία είχε προκριθεί από τις 5 Δεκεμβρίου με -επίσης δύσκολη- νίκη επί της Τζένοα.