Η Αργεντινή θα αποσύρει τη φανέλα με το νούμερο «10» όταν αποχωρήσει ο Λιονέλ Μέσι από την εθνική!

Ο πρόεδρος της Αργεντίνικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Κλαούντιο Τάπια γνωστοποίησε ότι η φανέλα με το Νο10 θα καταργηθεί από την Εθνική Αργεντινής μόλις ο Λιονέλ Mέσι αποσυρθεί από το διεθνές ποδόσφαιρο!

Η Αργεντινή θα αποσύρει τη φανέλα με το νούμερο «10» όταν αποχωρήσει ο Λιονέλ Μέσι από την εθνική!

Δώδεκα μέρες μετά την συμπλήρωση ενός χρόνου από την κατάκτηση του 3ου παγκοσμίου τίτλου της η Αργεντινή συνεχίζει να τιμά τον αρχηγό και καλύτερο της παίκτη, Λιονέλ Μέσι, ανακοινώνοντας ότι κανείς δεν θα ξαναφορέσει την φανέλα που φορά με το νούμερο 10!

Όταν αποφασίσει να αποχωρήσει από την εθική ομάδα, ο αριθμός του, το νούμερο 10 θα αποσυρθεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αργεντίνικης ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (AFA), Κλαούντιο «Τσικί» Τάπια:

«Όταν ο Μέσι αποσυρθεί από την εθνική ομάδα, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν άλλο να φοράει το νούμερο “10” μετά από αυτόν. Αυτός ο αριθμός “10” θα αποσυρθεί ισόβια προς τιμήν του. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι ‘ αυτόν», δήλωσε σε εφημερίδα της Αργεντινής.

Ο ...Μεσσίας του αργεντίνικου ποδοσφαίρου πέραν των τριών διεθνών τίτλων που έχει οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα (Κόπα Αμερική, Διηπειρωτικό και Παγκόσμιο Κύπελλο) διατηρεί το ρεκόρ συμμετοχών (180) και γκολ (106) με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής.