Serie A: Απότομη προσγείωση στο «Φρίουλι» για Μπολόνια, «κουλούρια» στο Κάλιαρι - Έμπολι

Το αήττητο σερί της Μπολόνια διαλύθηκε στο «Φρίουλι» καθώς η Ουντινέζε την υποχρέωσε σε ήττα με 3-0. Ισόπαλοι χωρίς σκορ αναδείχθηκαν Κάλιαρι και Έμπολι στο ντέρμπι της ουράς! Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Serie A. 

Serie A: Απότομη προσγείωση στο «Φρίουλι» για Μπολόνια, «κουλούρια» στο Κάλιαρι - Έμπολι

Απότομη προσγείωση για Μπολόνια. Οι «ροσομπλού» έτρεχαν ένα εκπληκτικό σερί νικών σε όλες τις διοργανώσεις, είχαν εδραιωθεί στην τετράδα αλλά ηττήθηκαν με 3-0 από την Ουντινέζε στο «Φρίουλι» για την 18η στροφή της Serie A και πλέον κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός εξάδας!

Ανώτεροι οι γηπεδούχοι που πανηγυρίζουν ξανά ύστερα από τις αρχές Νοεμβρίου και κλείνουν... γλυκά το 2023! Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, η Ουντινέζε πήρε προβάδισμα με τον Περέιρα στο 23' και στις αρχές της επανάληψης «κλείδωσε» το τρίποντο. Συγκεκριμένα, ο Λούκα στο 48' και ο Παγιέρο στο 52' διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.

Στη Σαρδηνία, Κάλιαρι και Έμπολι έδωσαν τον πρώτο από τους επόμενους τελικούς επιβίωσης αλλά στο φινάλε μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις καθώς «κόλλησαν» στο μηδέν. Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 82' αλλά ο Καπρίγιε έπιασε το πέναλτι του Βιόλα.

Αμφότερες παρέμειναν στην επικίνδυνη ζώνη με έναν πόντο να τους χωρίζει και ελπίζουν πως το νέο έτος θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Το προφίλ της 18ης αγωνιστικής της Serie A

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Νάπολι – Μόντσα 0-0

Φιορεντίνα – Τορίνο 1-0
(83' Ρανιέρι)

Λάτσιο – Φροζινόνε 3-1

(71’ Καστεργιάνος, 72’ Ίζακσεν, 84’ Γκαμπαρόν-57’ πέναλτι Σουλέ)
Τζένοα – Ίντερ 1-1

(45’ Ντραγκούσιν- 42’ Αρναούτοβιτς)

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Αταλάντα – Λέτσε 1-0

(58’ Λούκμαν)
Κάλιαρι – Έμπολι 0-0

Ουντινέζε – Μπολόνια 3-0
(22' Περέιρα, 48' Λούκα, 52' Παγιερό)
19:00: Βερόνα – Σαλερνιτάνα
19:00: Μίλαν – Σασουόλο
21:45: Γιουβέντους – Ρόμα