Μετράει ώρες ο Λοπετέγκι- Σολάρι και Κόντε οι υποψήφιοι για τον πάγκο της Ρεάλ

H συντριβή από τη Μπαρτσελόνα (5-1) έφερε τη Ρεάλ στην 9η θέση και τον Χουλέν Λοπετέγκι στην έξοδο.

Μετράει ώρες ο Λοπετέγκι- Σολάρι και Κόντε οι υποψήφιοι για τον πάγκο της Ρεάλ

Το κλίμα έγινε ξανά πολύ βαρύ για τον Βάσκο τεχνικό που είχε γλυτώσει το κεφάλι του προ 15νθημέρου αλλά τώρα φαίνεται πως δεν θα αποφύγει την απόλυση.

Ο λόγος που η διοίκηση του έδωσε πίστωση χρόνου ήταν ότι δεν είχε βρει τον αντικαταστάτη του. Οι υποψήφιοι προπονητές είναι δυο: Ο Σαντιάγκο Σολάρι και ο Αντόνιο Κόντε.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ τάσσεται υπέρ του πρώτου, έχοντας κατά νου το μοντέλο Ζιντάν που είχε τόσο καλά αποτελέσματα μετά το πείραμα με τον Μπενίτεθ. Αλλά υπάρχουν σύμβουλοι που προτιμούν τη λύση Κόντε.

Ο Ιταλός τεχνικός είναι ελεύθερος μετά το διαζύγιο με την Τσέλσι και οι υποστηρικτές αυτής της λύσης θεωρούν ότι είναι ο κατάλληλος για να επαναφέρει την πειθαρχία στους «μερένχες».

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το 5-1 από τη Μπάρτσα ρωτήθηκε ο Λοπετέγκι για το μέλλον του στην Ρεάλ και είπε το εξής: «Δεν είμαι εγώ που λαμβάνω τις αποφάσεις. Είμαι λυπημένος, όπως κι όλα τα παιδιά. Έχω δυνάμεις να συνεχίσω παρά το "χαστούκι". Έχω δυνάμεις και την εμπιστοσύνη της ομάδας. Η ομάδα αυτή έχει μέλλον».

Η Ρεάλ κατρακύλησε στην 9η θέση

Η ήττα από την Μπαρτσελόνα έστειλε τη Ρέαλ στην 9η θέση, 7 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα και μόλις 6 από τη ζώνη του υποβιβασμού!

Από το 2009 είχε να ξαναζήσει τέτοιο φιάσκο: 5 παιχνίδια πρωταθλήματος νίκη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μπαρτσελόνα 21

Ατλέτικο Μαδρίτης 19

Εσπανιόλ 18

Αλαβές 17 -9αγ.

Σεβίλη 16 -9αγ.

Βαγιαδολίδ 16

Λεβάντε 16

Χετάφε 15

Ρεάλ Μαδρίτης 14

Τζιρόνα 13

Θέλτα 13

Σοσιεδάδ 12

Μπέτις 12

Εϊμπαρ 11

Βαλένθια 11

Αθλέτικ Μπιλμπάο 10

Βιγιαρεάλ 9 -9αγ.

Λεγανές 8

Ράγιο Βαγεκάνο 6

Ουέσκα 5 -9αγ.