Μίλαν: Θέλει περισσότερα από τον Ερναντές ο Πιόλι
Ο Τεό Ερναντές και ο Ραφαέλ Λεάο θεωρούνται από πολλούς ως ο καλύτερος συνδυασμός αριστερής πλευράς σε όλη την Ευρώπη, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος αυτή η λέξη «είναι» να γίνει «ήταν».
Η La Gazzetta dello Sport μιλάει για τον περίφημο "Τεάο" και θέτει ορισμένα ερωτήματα για το δίδυμο, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να βρίσκεται στα συνηθισμένα υψηλά επίπεδα: Πότε θα επιστρέψει το "Τεάο"; Τι τους συνέβη;
Ο Τεό Ερναντές και ο Ραφαέλ Λεάο ήταν ο εφιάλτης των αντιπάλων για μεγάλο χρονικό διάστημα με συγκλονιστικά ξεσπάσματα ταχύτητας, ντρίμπλες, επικαλύψεις και τακτικές παραλλαγές (πάνω απ' όλα οι ποικίλες τοποθετήσεις του Τεό). Ο Λεάο ήταν ο πρωταθλητής του μέλλοντος που μεγάλωνε μήνα με το μήνα, ο Τεό ήταν ένας αμυντικός με νούμερα σχεδόν σαν επιθετικός.
Ολυμπιακός: Κινήσεις επίθεσης από την αρχή χωρίς τέλος
Εν ολίγοις, ήταν ένα θέαμα, αλλά πλέον ένα ξεθωριασμένο αντίγραφο αυτού του συνδυασμού "Τεάο" φαίνεται να μπαίνει στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι' αυτό και το τακτικό σημείο αφορά κυρίως τον Τεό, ο οποίος δεν φαίνεται πλέον να πετάγεται στον αγωνιστικό χώρο όπως έκανε με πιο γεμάτη τη μεσαία γραμμή.
Στη συνέχεια, υπάρχουν και οι "συγκυριακές εξηγήσεις": η φετινή Μίλαν εμφανίζεται λιγότερο άγρια, λιγότερο πεινασμένη, λιγότερο οργανωμένη. Φυσικά είναι λογικό να περιμένουμε προσωπικότητα και αποτελεσματικότητα από παίκτες υψηλού επιπέδου με τον Τεό και τον Ράφα, είναι εξίσου αλήθεια ότι η γενικότερη κατάσταση της ομάδας δεν βοηθάει.
Υπήρξαν πάρα πολλά παιχνίδια με τακτικές παρεξηγήσεις, πάρα πολλά παιχνίδια στα οποία έλειπε η αποτελεσματικότητα. Η εφημερίδα προσθέτει ότι και οι δύο ήταν πολύ, πολύ κοντά στη φιγούρα του Πάολο Μαλντίνι, κάτι που δεν πρέπει να αγνοηθεί.
Τα σημάδια στον αγωνιστικό χώρο δίνουν μια ανησυχητική εικόνα: ο Τεό πανηγύρισε χωρίς να χαμογελάσει μετά το γκολ που πέτυχε απέναντι στη Φιορεντίνα, στη συνέχεια ο Λεάο πέρασε ένα μεγάλο μέρος του αγώνα με τη Σαλερνιτάνα διαμαρτυρόμενος για τα πάντα. Αυτά είναι μόνο δύο παραδείγματα, αλλά υπάρχουν και άλλα.
Οι αριθμοί των τεσσεράμισι σεζόν τους ζωγραφίζουν καλά την εικόνα. Ο Τεό, για παράδειγμα, έπεσε από 3,07 επαφές στην αντίπαλη περιοχή το 2020-21 σε 1,96 την τρέχουσα σεζόν, από 2,17 ολοκληρωμένες ντρίμπλες (2020-21) σε 0,85, από 0,61 σουτ στο στόχο (2019-20) σε 0,35 και από 252,53 μέτρα ντρίμπλας το 2020-21 σε 197 την τρέχουσα χρονιά.
Ωστόσο, κοιτάζοντας τον αριθμό στις ντρίπλες που έκανε, η τάση πάει κόντρα: την πρώτη χρονιά είχε κατά μέσο όρο 0,67 ανά παιχνίδι, τώρα είναι 0,3. Από αυτή την άποψη έχει μάθει να αμύνεται καλύτερα.
Όσον αφορά τον Λεάο, σε σύγκριση με την περσινή σεζόν οι επαφές στην αντίπαλη περιοχή είναι καλύτερες (6,42 έναντι 5,83) και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται (2,14 έναντι 1,73), σημάδι ότι ο Ράφα έχει μάθει να επιτίθεται πιο αποτελεσματικά στην περιοχή.
Παρόλα αυτά, οι ολοκληρωμένες ντρίμπλες του έχουν μειωθεί από 3,54 (2021-22) σε 2,77, οι συνολικές μπαλιές από 3,12 (2022-23) σε 2,27 και η απόσταση που ντριμπλάρει από 231,69 (2021-22) σε 222,27. Εναπόκειται λοιπόν στον προπονητή, μεταξύ άλλων, να βρει τρόπο να δώσει ξανά γκάζι στον "Τεάο".