Τουρκία: Ματαιώθηκε ο τελικός του Super Cup

Οι Σαουδάραβες διοργανωτές του αγώνα Φενέρμπαχτσε- Γαλατασαράι αρνήθηκαν να υπάρχει στο τελετουργικό του τελικού η τουρκική σημαία και πανό για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του τουρκικού κράτους

Τουρκία: Ματαιώθηκε ο τελικός του Super Cup

Οριστική ματαίωση στο τουρκικό Super Cup ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και τη Γαλατασαράι στο Ριάντ, μετά και τα προβλήματα που προέκυψαν με τους Σαουδάραβες διοργανωτές.

Συγκεκριμένα, Γαρατασαράι και Φενέρμπαχτσε αναμενόταν να έρθουν αντιμέτωπες για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο Ριάντ, ωστόσο λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το ματς προέκυψε ένα εξωαγωνιστικό πρόβλημα, το οποίο απέτρεψε τη διεξαγωγή του αγώνα.

Οι Τούρκοι είχαν προγραμματίσει να γιορτάσουν τον σημαντικό αυτό αγώνα εμφανίζοντας την τουρκική σημαία και ένα πανό με τον Κεμάλ Ατατούρκ στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του κράτους τους, καθώς και να ανακρουστεί ο εθνικός ύμνος.

Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν άρεσε ιδιαίτερα στους Σαουδάραβες, οι οποίοι ενημέρωσαν την τουρκική Ομοσπονδία πως δεν θα επιτρέψουν την επίδειξη εθνικών συμβόλων άλλης χώρας.

Εν τέλει, άνθρωποι της Ομοσπονδίας συναντήθηκαν με αυτούς της Γαλατά και της Φενέρ, και αποφάσισαν να μην γίνει καθόλου η σέντρα.