Μάντσεστερ Σίτι: Η δικαίωση των «πολιτών» στην υπόθεση Μπερνάρντο Σίλβα

Ο Μπερνάρντο Σίλβα συνεχίζει και τη φετινή αγωνιστική περίοδο να εντυπωσιάζει στη Σίτι και στο Μάντσεστερ θα πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιμονή τους να τον κρατήσουν στο «Ετιχάντ», παρά το έντονο ενδιαφέρον των Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν.

Μάντσεστερ Σίτι: Η δικαίωση των «πολιτών» στην υπόθεση Μπερνάρντο Σίλβα

Το ημερολόγιο έγραφε 23 Αυγούστου του 2023 όταν η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε και επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Μπερνάρντο Σίλβα, βάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα τέλος στις φήμες περί αποχώρησης του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού από το σύλλογο. Τι κι αν ουκ ολίγοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι «έριζαν» για την απόκτησή του, τελικά ο 29χρονος έκλεισε τα «αυτιά» του στις «σειρήνες» και έβαλε την υπογραφή του σε νέο τριετές συμβόλαιο με τους «πολίτες», που θα τον κρατήσει στο «Ετιχάντ» ως το καλοκαίρι του 2026.

Ο διεθνής άσος ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστικές στον πρόσφατο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Μπορεί να μην βρήκε δίχτυα κόντρα στην Φλουμινένσε, στο 4-0 της ομάδας του στο «Κινγκ Αμπντουλάχ Σπορτς Σίτι» της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία, ωστόσο δημιούργησε έξι ευκαιρίες για γκολ, όσες όλοι μαζί οι υπόλοιποι συμπαίκτες του στον τελικό. Κι αυτές μάλιστα, ήταν και οι περισσότερες από έναν ποδοσφαιριστή σε τελικό της διοργάνωσης μετά τις 7 του Τόνι Κρόος το 2018 με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πέρα όμως από το συγκεκριμένο θεσμό, ο Σίλβα αποτελεί γενικότερα τη φετινή περίοδο σημαντικό «γρανάζι» στη μηχανή του Πεπ Γκουαρντιόλα και σε 22 εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις έχει καταγράψει πέντε γκολ και τρεις ασίστ, με τον Καταλανό τεχνικό και η διοίκηση δεδομένα να αισθάνονται δικαιωμένοι ως τώρα για την επιμονή τους να τον κρατήσουν στην ομάδα.

Το μέλλον του Πορτογάλου στη Σίτι ήταν εξαιρετικά αμφίβολο από πέρσι, όταν στον δρόμο του βρέθηκε η Μπαρτσελόνα. Όσο όμως κι αν οι «μπλαουγκράνα» πίεσαν για την απόκτηση των δικαιωμάτων του, με δημοσιεύματα μάλιστα εκείνη την περίοδο να κάνουν λόγο και για προφορική συμφωνία, εν τούτοις η Σίτι έβαλε «φρένο» στην υπόθεση, ξεκαθάρισε ότι δεν τον παραχωρεί και δεν δέχτηκε καν να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσει το ενδεχόμενο πώλησής του.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, σειρά πήρε η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία ήταν πρόθυμη να ανοίξει διάπλατα το ταμείο της για να κάμψει τις αντιστάσεις της Σίτι. Για ακόμα μία φορά ο Γκουαρντιόλα και η διοίκηση των «πολιτών»… έκλεισαν την πόρτα και λίγο αργότερα έτρεξαν τις διαδικασίες για να «δέσουν» τον 29χρονο στο «Ετιχάντ».

Ο Μπερνάρντο Σίλβα αναμένεται για ακόμα μία χρονιά να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της Μάντσεστερ Σίτι να διατηρήσει τα «σκήπτρα» της σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League, μετά το περσινό ιστορικό «τρεμπλ».

Και όλα αυτά, τη στιγμή που στους «γαλάζιους» περιμένουν πολύ σύντομα πλέον και την επιστροφή του αρχηγού Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος ήδη έχει γυρίσει στις προπονήσεις και μετρά αντίστροφα για την επανεμφάνισή του στους αγωνιστικούς χώρους.