Πιόλι: «Δυσκολευόμαστε ελέω των ελαττωμάτων μας»

Μετά τον αγώνα μεταξύ της Μίλαν και της Σαλερνιτάνα, που έληξε ισόπαλος 2-2, ο Στέφανο Πιόλι μοιράστηκε τις σκέψεις του με τα ΜΜΕ. Δήλωσε ότι από το χθεσινό (22/12) παιχνίδι υπάρχει μόνο ένα θετικό στοιχείο.

Πιόλι: «Δυσκολευόμαστε ελέω των ελαττωμάτων μας»

Η Μίλαν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και προηγήθηκε νωρίς με τον Φικάγιο Τομόρι. Συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Αντιθέτως, η Σαλερνιτάνα ισοφάρισε και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στην ανάπαυλα.

Ο Μάικ Μενιάν έκανε ένα λάθος για να δώσει προβάδισμα στη Σαλερνιτάνα, αλλά ο Λούκα Γιόβιτς βρήκε την ισοφάριση στο 90ό λεπτό. Μιλώντας στο DAZN μετά το τέλος του αγώνα, ο Πιόλι μοιράστηκε τις σκέψεις του για το παιχνίδι και τον Τομόρι, ο οποίος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με τραυματισμό στους προσαγωγούς.

Τι σας αφήνει αυτή η ισοπαλία;

«Με λύπη, όπως συνέβη πολλές φορές φέτος. Ίσως το πιο δύσκολο πράγμα ήταν να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο και τα καταφέραμε, ελέγχοντας καλά το παιχνίδι. Διαπράξαμε κάποιες απροσεξίες που δεν επιτρέπονται σε αυτά τα επίπεδα. Στη συνέχεια, σαφώς και καταφέραμε να επιστρέψουμε, να ανακτήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά δεν είναι αυτό που θέλαμε».

Τι προκαλεί την έλλειψη συνέχειας;

«Ένας συνδυασμός πραγμάτων. Αν επαναλαμβάνονται αυτές οι καταστάσεις, η νοοτροπία γίνεται σημαντική. Εάν αυτές οι καταστάσεις επαναλαμβάνονται, χρειάζεται περισσότερη προσοχή. Στην ενέργεια που οδήγησε στο κόρνερ του πρώτου γκολ που δεχτήκαμε, ήμασταν όλοι πίσω από τη φάση. Χρειάζεται περισσότερη προσοχή, χρειάζεται περισσότερη ένταση.

Πληρώνουμε υψηλό τίμημα για πολλά πράγματα που μας εμποδίζουν να έχουμε συνέχεια. Ψάχνουμε για ενθουσιασμό, ψάχνουμε για εμπιστοσύνη, αλλά στη συνέχεια, έχουμε όλο και λιγότερο από αυτό, αλλά σε μεγάλο βαθμό λόγω των δικών μας μειονεκτημάτων και αυτό δεν είναι καλό».

Μια δυνατή ομάδα το ανατρέπει και παίρνει και πάλι τον έλεγχο...

«Κατά τη γνώμη μου, το μόνο θετικό που κάναμε είναι ότι αντιδράσαμε ως μεγάλη ομάδα και προσπαθήσαμε να το κερδίσουμε μέχρι το τέλος, είχαμε και τις ευκαιρίες. Για όλες τις καταστάσεις, που δημιουργήσαμε έπρεπε να πετύχουμε 4-5 γκολ. Δεν νομίζω ότι εξαρτάται από την ποιότητα των παικτών, νομίζω ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο.

Το θετικό για απόψε είναι η επιθυμία να προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος και δεν νομίζω ότι τα παιδιά τα παράτησαν. Δεύτερον, δεν έπρεπε να επιτρέψουμε στη Σαλερνιτάνα να πάρει το προβάδισμα ή να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Όλα αυτά είναι πράγματα που μπορεί να κάνει μια μεγάλη ομάδα, εμείς δεν τα καταφέραμε και αυτό σημαίνει ότι πρέπει ακόμα να δουλέψουμε σκληρά για να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα».

Δεν σκοτώσατε το παιχνίδι...

«Ναι, μια σωστή ανάλυση. Το να ελέγχεις το παιχνίδι δεν σημαίνει να διαχειρίζεσαι την μπάλα προς τα πίσω, το να ελέγχεις το παιχνίδι σημαίνει να αφήνεις λίγη μπάλα στους αντιπάλους και να συνεχίζεις να είσαι επικίνδυνος. Υπήρχαν 3-4 καταστάσεις στο πρώτο ημίχρονο στις οποίες προσπάθησαν να έρθουν λίγο πιο ψηλά, οπότε υπήρχε βάθος που έπρεπε να αξιοποιηθεί διαφορετικά».

Ο τραυματισμός του Τομόρι...

«Είναι δύσκολο, ειλικρινά υπάρχουν πολλοί. Ο Φικ είναι ένας από αυτούς που έχει παίξει περισσότερο, τα πήγαινε και αυτός καλά. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να προσπαθήσουμε να λύσουμε γρήγορα, αλλά αυτό σίγουρα μοιάζει δύσκολο αυτή τη στιγμή».

Έχετε κάνει κάποιες αλλαγές;

«Είναι σαφές ότι βάζουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, ιδίως όσον αφορά την προετοιμασία, το ατομικό επίπεδο, την πρόληψη και τη θεραπεία. Συνεργαζόμαστε εδώ και πολύ καιρό και είμαστε πολλοί που δουλεύουμε στο Μιλανέλο, αυτή τη στιγμή η δουλειά δεν μας δίνει τα αποτελέσματα που ελπίζαμε να πετύχουμε».

Η Μίλαν θα έχει τώρα ρεπό τα Χριστούγεννα πριν αντιμετωπίσει την Σασουόλο μία ημέρα πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Θα χρειαστεί μια νίκη για να κλείσει καλά η χρονιά, αλλά η κρίση τραυματισμών είναι πλέον τόσο βαθιά που τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.